El Grup de Treball Estable de Religions celebra una jornada al Parlament de Catalunya amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.

831

(GTER.BCN) El passat dilluns, dia 2 de març de 2020, a les 18h, el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) va celebrar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional al Parlament de Catalunya. Justament enguany fa 10 anys de la declaració dictada per les Nacions Unides. És per aquest motiu que l’eix central de la trobada ha estat analitzar la relació entre la Religió, l’administració i l’Estat.

El Molt Hble president Roger Torrent ha inaugurat la sessió, conjuntament amb el vicepresident del GTER, el Sr. Guillem Correa, i la subdirectora d’Afers Religiosos, la Sra. Isabel Escandell. El president del Parlament ha insistit en la importància de celebrar aquest acte del GTER al Parlament ja que és practicar el pluralisme a la nostra societat. El president textualment ha exposat que: “hi ha una diferenciació entre pluralitat i pluralisme. El pluralisme no és només un reconeixement de la pluralitat sinó que implica una participació.”

Després l’ha seguit la conferència del Dr. Antoni Matabosch, president del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i doctor en Teologia. El Dr. Matabosch ha parlat de l’encaix entre les religions i l’administració, la seva trajectòria històrica fins el nostres dies subratllant que el laïcisme francès del 1905 és un model anacrònic que ha evolucionat cap el pluralisme i que, actualment, ja no és vigent ni a França. Per tot el què aporta el fet religiós a la societat, diu el Dr. Matabosch, les religions són valorades, en principi, com un fet positiu.

Posteriorment, Dra. Francisca Pérez, catedràtica de Dret Eclesiàstic de la Universitat de Barcelona, ha continuat amb una ponència anomenada Llibertat religiosa i estratègies de prevenció de vulnerabilitats. S’ha centrat en tres eixos: la relació administració i religió, on l’administració hauria de ser activa i propositiva en la defensa dels drets com la llibertat religiosa; la relació societat i religió, i com alguns grups poden fomentar un discurs d’odi, especialment en espais com els digitals; i la relació interna entre les religions i les possibles mancances col·laboratives.

Per acabar, el vicepresident del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) el Sr. Guillem Correa ha agraït l’acolliment del Parlament i ha tancat l’acte tot emplaçant-nos a l’any vinent i donant pas a un espai informal de trobada entre els assistents.

Vídeo de l’acte

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí