Apoderament femení i estratègies de Coaching: acte de clausura i entrega de Diplomes.

1064

(Islamcat.MANRESA 09/04/2019)


En un ambient de gran satisfacció, alegria i ganes de continuar descobrint el potencial que caracteritza a les dones manresanes a través de les diferents i innovadores estratègies de Caoching, el dia 09 d’abril es va celebrar la clausura del curs de formació dirigit a les dones de la comunitat musulmana de Manresa i Comarca. A l´acte de clausura i entrega de Diplomes van assistir la Sra. Rosa Lopez, responsable de Formació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i experta en temes de Gènere; la Regidora de la Dona de l’Ajuntament de Manresa, la Sra. Cristina Cruz Mas; la Regidora delegada de cohesió Social, Gent Gran i Salut, i de d´Ensenyament i Universitats, la Sra. Mercè Rosich; la Regidora de delegada d´Acció Social i de cooperació, la Sra. Àngels Santolaria; la Directora del CAP Sagrada Família de Manresa la Sra. Nuria Busquets i la Dra. Anna Soler del mateix centre sanitari. Totes les assistents han coincidit en valorar molt positivament aquest tipus de formació i van animar a les dones a que siguin lluitant pels seus drets i per la visibilitat de la dona musulmana i han mostrat el suport permanent a aquestes iniciatives assegurant que han observat molta diferencia entre el principi del curs i la clausura on han vist unes dones plenament confiades en les seves capacitats i potencial.
Per la seva part, la professora, Gemma Calmet, psicòloga, Coach i encarregada de la formació ha subratllat que “Ha estat un vertader plaer realitzar aquestes formacions. Ens hem adonat que, com no és d’estranyar, l’apoderament femení és/podria ser una eina de canvi sociocultural fantàstica. Un nou paradigma, un nou món. Ens hem adonat, realitzant la formació del gran potencial, acadèmic o no, de les dones de la comunitat Islàmica de Manresa i la manca de repercussió a nivell pràctic que té aquest potencial, en part segur, a la triple discriminació que pateixen i que vam veure el primer dia (dona-immigrant-vel) i en part també als murs propis que totes portem, amb més o menys lleugeresa”.
En nom de les dones la Karima Douidar ha constatat que: “Aquest curs ha sigut una experiència nova i enriquidora per a mi, com per a la majoria de les participants, que té com objectiu principal impulsar canvis beneficiosos tant a nivell individual com a comunitari.
Hem après que per a créixer com a persones hem de girar-nos cap a nosaltres mateixes, conèixer les nostres fortaleses i debilitats, principis i valors, pensaments, creences…i acceptar-nos tal com som; amb les nostres virtuts i defectes perquè formen part de la nostra personalitat.
Que ser autèntiques i tenir una autoestima sana ens ajuda a pensar, sentir i actuar de forma positiva. Aprendre a respectar-nos i a respectar als altres, a relacionar-nos de forma sana i tenir la seguretat de que tots som iguals, ninguna persona és superior o inferior a l’altra.

 

Aquest autoconeixement de les nostres fortaleses i debilitats ens portarà al final a marcar el rumb cap a on volem anar”.
Els responsables de les comunitats organitzadores han assegurat a les més de 45 dones assistent a la cloenda del curs que la formació de la dona i el seu apoderament forma una prioritat primordial en els seus projectes actuals i de futur.
Després de les intervencions es van entregar els diplomes a les 36 dones que han acabat el curs per part de les autoritats municipals i de la Generalitat de Catalunya.
Finalment, el grup de dones va optar per fer una foto de grup i acabar l’acte amb una festa culinària degustant pastissos típics, tes i dolços preparats exclusivament per les dones de la comunitat musulmana de Manresa.
Aquesta formació ha sigut possible gràcies al suport econòmic de les dues comunitats musulmanes de Manresa i la col·laboració activa i assessorament de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí