El Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa abordarà la relació entre la premsa i la religió

833

(Govern.cat) El Consell s’ha ampliat i ha passat de nou a quinze membres experts.

La consellera de Justícia, Ester Capella, es reuneix aquest divendres, 7 de febrer, amb el Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, un òrgan creat l’any 2011 per assessorar el Govern en l’àmbit religiós. Serà la primera reunió de la consellera amb el Consell.

Òrgan renovat i ampliat

La titular de Justícia va ratificar fa uns dies els nou membres del Consell i en va nomenar sis més. D’aquesta manera, l’òrgan ha passat a tenir quinze experts. Està presidit des de la seva creació pel filòsof Francesc Torralba. Han estat ratificats Lena de Botton, Cinto Busquet, Miquel Calsina, Ruth Giordano, Daniel Giralt-Miracle, Joan-Andreu Rocha, Francesc Xavier Marín i Yaratullah Monturiol. S’incorporen al Consell Fàtima Ahmed, Montse Castellà, Manuel Delgado, Mar Griera, Jordi Moreras i Rosa Rius. Els membres del Consell no estan remunerats.

Els mitjans de comunicació

El Consell abordarà durant els pròxims mesos el paper dels mitjans de comunicació en la configuració de la convivència interreligiosa. El tractament de l’àmbit religiós per part dels mitjans té un impacte enorme sobre la concepció i la comprensió del fenomen, de manera que en conforma la seva evolució i, encara més, condiciona la convivència ciutadana. La responsabilitat dels mitjans també s’ha d’estudiar en un context de gran complexitat a causa de l’impacte de les xarxes socials o l’expansió de les campanyes de desinformació.

Aquest nou treball es desenvoluparà prenent de base els quatre documents ja publicats pel Consell, que han aprofundit sobre les societats obertes, l’aportació de les tradicions religioses a la societat, l’hospitalitat com a deure i actitud espiritual i el lloc de les tradicions religioses i espirituals en el futur.

A més de la reflexió i la contextualització, els documents del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa aporten la perspectiva de les diverses confessions establertes a Catalunya i proposen pautes per als àmbits social, econòmic, educatiu, cultural, artístic, de la salut, de la immigració i del diàleg interreligiós, entre d’altres. Els documents s’han publicat en paper i en línia, i estan disponibles en català, castellà i anglès.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí