UCIDCAT i IBN BATTUTA celebren la segona jornada d’IFTAR de la Convivència

740

Islamcat.BCN

El passat 20 de març de 2024, un esdeveniment extraordinari va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona, organitzat per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya UCIDCAT), la Fundació Ibn Battuta i l’IMED. Amb més de 600 persones presents, aquesta jornada d’IFTAR va ser molt més que una simple festa per trencar el dejuni. Va ser una celebració de la diversitat, la convivència i la solidaritat, que va reunir representants de diferents àmbits de la societat per compartir un moment de reflexió, diàleg i fraternitat.

L’esdeveniment va començar a les 18:30h amb una càlida benvinguda a càrrec d’en Iman El Ghaidouni i Aya Mernich, membres d’ENTRE JOVES, una agrupació juvenil vinculada a UCIDCAT. Amb les seves paraules inspiradores, van donar el tret de sortida a una nit memorable, destacant la importància de la convivència i la unió enmig de la diversitat.

La presència de més de 600 persones reflecteix la vitalitat i la diversitat de la comunitat musulmana a Catalunya. Segons les dades més recents d’un estudi demogràfic, es calcula que hi ha 2,4 milions de persones de confessió musulmana a Espanya, amb una representació significativa a Catalunya. Aquesta jornada va ser una mostra de la força i la unitat d’aquesta comunitat, que va acollir amb els braços oberts a totes les persones de diferents orígens i creences.

L’acte va comptar amb la participació de distingits representants dels consolats de països musulmans, així com de diverses entitats religioses, socials i polítiques. El president d’UCIDCAT, el Sr. Mohamed El Ghaidouni, va destacar en el seu discurs el significat del mes de Ramadà com a oportunitat per a la reflexió i la consolidació dels valors. A més, va fer una crida a la consciència sobre els drets humans, recordant especialment el poble palestí i els mors de la franja de Gaza.

La intervenció del president de la Fundació Ibn Battuta, el Sr. Mohamed Chaib, va posar l’accent en la importància del reconeixement d’un estat palestí com a pas fonamental cap a la pau a l’Orient Mitjà. El suport a aquesta causa va ser un dels pilars centrals de la jornada, que va promoure el diàleg i la solidaritat com a mitjans per a la resolució de conflictes.

L’alcalde de Barcelona, el Sr. Jaume Collboní, va destacar el compromís de la ciutat amb la diversitat i la llibertat religiosa, reafirmant el dret de la comunitat musulmana a practicar la seva fe en un entorn obert i inclusiu. La presència de personalitats destacades com el Sr. Carles Armengol, director de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Charif Cherkaoui, cònsol del Marroc, va enfortir encara més el missatge de pau i convivència que va impregnar tota la jornada.

A mesura que la nit avançava, els assistents van poder gaudir d’un àpat exquisit, compartint converses i experiències en un ambient de camaraderia i respecte mutu. La música i les actuacions artístiques van omplir l’aire amb alegria i celebració, creant un record inoblidable per a tots els presents.

En resum, la jornada d’IFTAR de la convivència va ser una mostra poderosa del poder de la diversitat i la solidaritat per superar les diferències i construir un món més just i harmònic. Enmig dels reptes i les tensions del nostre temps, aquest esdeveniment va recordar-nos la importància de la pau, el diàleg i la comprensió en la construcció d’un futur millor per a tothom. Que aquesta jornada serveixi com a catalitzador per a més iniciatives de convivència i cooperació, treballant junts cap a un món més tolerant i inclusiu per a totes les persones, sense importar la seva procedència o creença.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí