1a Assemblea de Comunitats Juvenils de Catalunya

330

Islamcat.BCN

El passat dissabte, 2 de març de 2024, va tenir lloc la primera Assemblea de Comunitats Juvenils de Catalunya, una iniciativa convocada pel grup Entre Joves. Aquesta històrica trobada va reunir representants de diverses comissions, organitzacions i grups juvenils interessats en la normalització religiosa a tot el territori català.

L’assemblea es va desenvolupar a la seu d’UCIDCAT (Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya), a Barcelona, i va comptar amb la participació de 35 persones procedents de Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta, Mataró, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Prat, Vic, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Terrassa, Manresa, el Maresme, i altres organitzacions sense una zona específica d’actuació.

El principal objectiu de l’assemblea era establir una xarxa de treball estable entre els grups de joves musulmans de Catalunya per proporcionar suport i apoderament mutu. Durant la trobada, es va presentar el projecte “Entre Joves” i es van discutir estratègies per a la consolidació d’aquesta xarxa, amb un enfocament en la normalització de la pràctica religiosa i la unió de la comunitat.

Els representants de les diferents Comissions Islàmiques Juvenils de Catalunya van tenir l’oportunitat de presentar les seves dinàmiques i activitats, que van des de classes d’àrab i estudis de l’Alcorà fins a xerrades i activitats lúdiques. Tot i les diferències d’actuació, totes les organitzacions coincideixen en el propòsit comú de formar llaços i vincles permanents per normalitzar la pràctica de la religió islàmica entre els joves.

Durant la trobada, es van identificar dues problemàtiques clares: el malentès amb les primeres generacions i la manca de formació islàmica i organitzativa entre la joventut actual.

Això va donar lloc a un debat constructiu sobre la necessitat de treballar des de les mesquites per atraure els joves musulmans i sobre la importància de la formació per capacitar-los per al futur.

Finalment, Entre Joves va presentar diverses idees innovadores per facilitar la comunicació entre les comissions, com ara, l’ús del programari Google Calendar per coordinar les activitats entre les organitzacions i un Registre d’assistència basat en codis QR per gestionar l’assistència als esdeveniments.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí