Pràctiques segures durant el Ramadà en el context de la COVID-19

935

(Islamcat.Barcelona) El mes sagrat de Ramadà està marcat per reunions socials i religioses en què les famílies i els amics musulmans s’ajunten per trencar el dejuni, bé després de la posta del sol durant l’iftar o abans de l’alba durant el suhour. Molts musulmans van amb més freqüència a la mesquita durant aquest mes i es congreguen a resar més llarg per  Taraweeh i el qiyam. Alguns musulmans també passen diversos dies i nits consecutius en les mesquites durant els 10 últims dies de Ramadà (i’tikaf ) per resar. Aquestes pràctiques tradicionals i religioses s’observen de forma regular al llarg de tot el mes. Aquest any, el Ramadà va de finals d’abril a finals de maig i coincideix amb la pandèmia de COVID-19 en curs.

La transmissió de la COVID-19 es veu facilitada pel contacte estret entre les persones, ja que el virus es transmet a través de les gotícules respiratòries i del contacte amb superfícies contaminades. Per mitigar les conseqüències de salut pública, diversos països han aplicat mesures de distanciament físic destinades a interrompre la transmissió reduint la interacció entre les persones. Aquestes mesures constitueixen mecanismes fonamentals per controlar la propagació de malalties infeccioses, en particular respiratòries, associades a concentracions multitudinàries. Les mesures de distanciament físic com el tancament de les mesquites, la vigilància de les reunions públiques i altres restriccions de moviment tindran implicacions directes per a les reunions socials i religioses que exerceixen un paper central en el Ramadà.

La Organització Mundial de la Salut ha publicat un document “Pràctiques segures durant el Ramadà en el context de la COVID-19” per fer front als riscs de la pandèmia.

Text en Espanyol

Text en Àrab

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí