UCIDCAT Inaugura la jornada de formació del professorat amb una representació de la Generalitat de Catalunya y el consolat del Regne del Marroc.

1393

(Islamcat.BCN) Avui divendres, dia 22 de novembre de 2019,  s’ha dut a terme a la seu de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) la sessió inaugural de la jornada de formació dirigida al professors i professores d’àrab i d’educació islàmica a Catalunya. Aquesta primera sessió inaugural sota el títol de “tarda educativa pels pares”, ha comptat amb la participació del Dr. Abdelhadi Gasmi, psicòleg i doctor en Enginyeria de la formació i Tecnologia Educativa, el senyor Mohamed el Ghaidouni; president d’UCIDCAT, el cònsol del Regne del Marroc; Abdellah Biddoud, Carles Macian; en representació de la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, la senyora Rosa Maria López, en representació de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. A la jornada han assistit professors i professores d’àrab i educació islàmica voluntaris/Col·laboradors  de les comunitats islàmiques catalanes, pares i mares entre altres professionals del sector acadèmic.

En la inauguració de les jornades, han tingut paraula els representants de l’administració catalana conjuntament amb els representants del consolat del Marroc a Barcelona, on han agraït la feina que s’està duent des d’UCIDCAT i l’interès que es mostra des dels diferents àmbits i en concrets des dels llocs de culte per a formar tant els docents com els pares i mares per tal d’entendre i tenir estratègies per una millor comprensió i un bon acompanyament en el procés de desenvolupament identitari, emocional, social i educatiu dels infants. També han destacat la gran participació en aquesta primera jornada, quelcom que mostra un interès per part de tots els agents implicats i que es tindria en compte per properes vegades portar a terme altres formacions a tots els nivells.

El Dr. Abdelhadi Gasmi ha començat la formació agraint la invitació d’UCIDCAT i als presents la seva predisposició per aprendre conjuntament i crear una relació efectivosoial amb els infants.

Seguidament ha fet una explicació teòrico-pràctica de les lleis de la Gestalt i els seus principis, destacant els elements més importants en aquesta:

  • Figura i fons
  • Semblança o igualtat
  • Moviment o destí comú
  • Tendència al tancament
  • Contrast
  • Proximitat
  • Pregnància

Des d’UCIDCAT i els presents en aquesta jornada volem destacar la proximitat en l’explicació acadèmica i a la vegada propera per part del Dr. Abdelhadi Gasami als pares i docents, ja que en tot moment s’ha pogut palpar casos pràctics que es viuen tan a dins les aules dels llocs de culte com a la majoria de les famílies que han sigut presents en aquesta jornada. A part de l’explicació teòrico-pràctica, el formador ha facilitat als presents diferents estratègies per tal de millorar la relació i la comprensió dels pares amb i dels seus fills.

Al final d’aquesta primera formació, hi ha hagut un debat on els assistents han pogut expressar i exposar alguns dubtes del seu dia a dia en el tracte amb els infants. El formador ha facilitat a través de la seva explicació anterior i l’apoderament dels pares i docents a resoldre alguns conflictes en les relacions exposades amb els fills o alumnes.

Les jornades tindran continuïtat demà dissabte i diumenge, per més informació veure la programació de les jornades en aquesta mateixa pàgina.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí