Repulsa a la islamofòbia i els atacs Xenòfobs a la Mesquita de Montcada i Reixac

1000

(ISLAMCAT.Montcada i Reixac) El passat dissabte, dia 19 de setembre de 2020, a la 18 hores, es va celebrar la concentració de condemna i protesta  després  de que la mesquita de la comunitat islàmica de Montcada i Reixac, va ser víctima d’incendis provocats fins a tres vagades, els dies 8 i 9 de setembre 2020.

La concentració va comptar amb la participació de l’alcaldessa de la ciutat la Sra. Laura Campos Ferrer, i regidors de tots el grups municipals. De part de la generalitat de Catalunya va participar el Sr. Llorenç Oliver de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Conselleria de Justícia, així com membres del cossos de seguretat de la Ciutat. També van assistir representants de la associació de veïns de la zona, veïns i veïnes dels carrers propers  al centre de la comunitat islàmica de Montcada i Reixac.

En quant a representació musulmana hem participat les federacions musulmanes de Catalunya, UCIDCAT, FCIC, FIC, entitats representatives de les comunitats musulmanes de Catalunya que en  representació de les mateixes va participar el sr. Mohammed Halhoul secretari de la Federació Consell Islàmic de Catalunya, així que la concentració va contar amb la presencia de mes d’un centenar de representants de les diferents associacions musulmanes de Barcelona i província i un nombre important dels fidels i usuaris de la mesquita. A part de la participació de representants de diferents plataformes civils i de drets.

Va haver un torn de paraules de membres de la comunitat islàmica de Montcada i Reixac on van expressar la seva preocupació i mal estar pels danys provocats pels tres  incendis intencionats. Així que van expressar el seu   compromís per treballar per tornar a la normalitat i la convivència que sempre s’ha viscut en la ciutat i també van demanar a les autoritats i cossos de seguretat  de la localitat d’assumir la seva responsabilitat per posar fi a aquests atacs i protegir els ciutadans musulmans d’aquesta localitat d’aquest  tipus d‘agressions islamofobs i racistes.

L’alcaldessa de la localitat va fer la cloenda del acte on va fer una crida a  unificar esforços per consolidar i preservar  la convivència i l’entesa viscudes fins ara a la localitat de Montcada i Reixac.

Malgrat La pluja intensa l’acte  va acabar amb aplaudiments en reconeixement de la assistència de tots els presents.

Després de l’acte el representant de les tres Federacions musulmanes de Catalunya van fet una reunió amb la comunitat per escoltar de primera mà els detalls de l’acte intencionat i islamofob  així de saber en que fase es troba  l’estat actual del treball de la investigació. També ha segut una oportunitat de que molts membres de la comunitat facin diferents intervencions preguntant sobre temes de actualitat islàmica a Catalunya com l’ensenyament i els cementeris.

Finalment hem reiterat  als representants de la comunitat islàmica de Montcada i Reixac, el nostra suport i compromís per treballar per preservar els drets i llibertats dels musulmans amb l’objectiu  de tornar a la normalitat i la convivència.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí