Les Comunitats Islàmiques de Catalunya renoven la seva confiança al President d´UCIDCAT amb majoria absoluta i un consens total.

1978

(ISLAMCAT.Montmeló) El diumenge, dia 01 de març del 2020, se ha celebrat, a la petita població de Montmeló i, precisament, al seu centre cívic la Torreta,  l’assemblea General Extraordinària  de l´Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT). Els punts més destacats que s’han tractat han sigut les circumstàncies de la dimissió del President de la Federació,  la necessitat de donar uns aires de renovació a la mateixa junta directiva de la entitat i les perspectives de futur de l’UCIDCAT.

A partir de les 10: 00 hores, en un ambient de germanor i de fraternitat, s’han iniciat les sessions de l’assemblea que ha sigut  presidida pel Sr. Mohamed Ajana en representació de la Comissió Islàmica d’Espanya. El Sr. Ajana ha agraït els responsables d´UCIDCAT per convidar-li a aquesta trobada i ha aprofitat la seva intervenció per fer referència a la legislació relacionada amb la religió islàmica i la seva aplicació, especialment els articles de l’acord de cooperació entre el govern central i les confessions religioses minoritàries i moderada pel Sr. Khalid Amar Touhami, President del Consell Consultiu d´UCIDCAT.

Just després de les paraules de benvinguda s’ha procedit a la presentació de la memòria d’activitats i l’informe econòmic de l’any 2019. L’encarregat de detallar la memòria d’activitats ha sigut el Sr. El Mustapha Ben El Fassi, secretari de la federació, que ha explicat la realitat d´UCIDCAT i, sobretot, la responsabilitat de les comunitats per garantir el bon funcionament de la federació per poder complir amb les seves obligacions socials, religioses i administratives.

Respecte a la memòria econòmica, ha sigut presentada pel Sr. Hassan El Ars, tresorer d’UCIDCAT,  que ha sigut molt crític amb totes aquestes entitats religioses que no compleixen amb les seves obligacions econòmiques. Els representants de les comunitats assistents també han discutit les millors formes de poder corregir aquests incompliments donant diverses alternatives. Després s’ha obert un debat amb els assistents per debatre els documents presentats. La majoria de les intervencions s’han centrat en buscar les millors formes per que totes les entitats paguen les seves quotes i, així, poder proposar millors projectes i fer molt bones activitats de caràcter social i religiós. S’ha tractat la necessitat de fer un treball pedagògic amb les comunitats per fomentar la participació de la dona no només en les activitats de les comunitats sinó en les mateixes juntes directives perquè és tracta d’un repte que s’ha de normalitzar entre les entitats malgrat la resistència d’una minoria poc significativa. A més a més, s’ha recordat a les comunitats la importància de fer veure les seves activitats a nivell local i publicant-les a la pagina web d´UCIDCAT, perquè s’ha notat que darrerament s’han disminuït les publicacions enviades per les entitats. Altres intervencions han fet referència a la visibilitat dels signes religiosos i alguns incidents en aquest aspecte com és el cas de la incidència de l’associació Chabab Al Amal de Balaguer en una jornada sobre el Hijab. Finalment, s’ha fet una reflexió sobre la necessitat de fer front al discurs d’extrema dreta i la millor forma d’aconseguir aquest objectiu és la participació de les comunitats a nivell religiós, però sobretot a nivell social com ciutadans amb drets i deures en una societat democràtica, lleure i ben cohesionada.  Al finalitzar el procés de debat de les dues memòries han sigut sotmeses a votació i han sigut aprovades per majoria absoluta.

Després d’una breu descans per dinar, s’ha format una comissió que s’ha encarregat de vetllar pel bon funcionament de la sessió d’escollir al nou candidat a la presidència d’UCIDCAT. La majoria de les comunitats han rebutjat la dimissió presentada pel Sr. Ghaidouni i han coincidit en fer una autocrítica per buscar les millors mesures correctores per donar un suport permanent a la federació més representativa dels musulmans catalans. Però respectant els canals establerts en aquest casos i com ho estipula els estatuts d’UCIDCAT s’ha procedit a un proses d’eleccions per escollir el nou candidat a la presidència de la federació, els resultats van donar un consens, gairebé, total entre els assistents al Sr. Mohamed El Ghaidouni: dels 67 membres de l’assemblea general amb drets de veu i vot, 65 persones han votat al Sr. El Ghaidouni com a nou candidat a la presidència i els altres dos a l’altre candidat.

Al anunciar els resultats definitius pel representant de la Comissió islàmica s’ha donat la paraula al Sr. Ghaidouni que ha agraït les comunitats islàmiques de Catalunya per aquest vot de confiança i per rebutjar la seva dimissió qui va sorgeix per diversos motius, especialment les baixes d’alguns membres de la junta, el desinterès d’algunes comunitats, la carrega continua per complir amb els diversos compromisos amb les institucions  i, sobretot, la falta de recursos humans i econòmics tan de les comunitats federades  com de les administracions locals, autonòmiques i estatals. Segon el Sr. Ghaidouni seria impossible per qualsevol entitat estar a l’alçada dels reptes sorgit, especialment després del 2017, i assumir la seva gran responsabilitat mediadora i de gestió en tots els sentits: amb les diferents institucions, amb la societat en general i amb les mateixes comunitats religioses, musulmanes i no musulmanes, fins i tot amb institucions internacionals  sense els recursos econòmics adequats i sense gent ben preparada que treballa amb eficàcia, coordinació, bona sintonia i des d’una perspectiva sinèrgica amb totes les administracions i entitats competents en la matèria de la gestió del fet religiós tenen com objectiu primordial poder respondre a totes aquestes problemàtiques, dificultats i reptes que afronten les comunitats musulmanes, especialment la religiositat dels joves, la participació de la dona, la inserció laboral dels i de les joves i la defensa de la necessitat d’aplicació de tots els articles de l’acord de Cooperació signat entre l’Estat i les confessions minoritàries des de l’any 1992.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí