UCIDCAT realitza un estudi per diagnosticar la situació de l’ensenyament d’àrab i educació islàmica a Catalunya.

1501

(ISLAMCAT.BCN) Dins el marc del conveni signat entre la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i l’Oficina Internacional de Qualificació, Acompanyament i Formació, BIQAF Psychology, les dues entitats van iniciar un estudi d’investigació amb l’objectiu de diagnosticar la realitat de l’ensenyament d’àrab i educació  islàmica a Catalunya.

 L’estudi està coordinat pel Dr. Abdelhadi El Gasmi, director de BIQAF Psychology i la col·laboració de Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDCAT.

 Des del passat dia 31 de gener fins al dia 3 de febrer el Dr. Gasmi acompanyat del president d’UCIDCAT van visitar diverses comunitats islàmiques per a la recopilació i recollida de dades que, després seran analitzats per poder conèixer de prop la realitat i les circumstancies en que s’està portant a terme la  ensenyament d’àrab i l’educació islàmica.

 Les comunitats que han estat triades com mostreig de l’estudi i que integren professors que han assistit a les dues formacions organitzades per UCIDCAT i impartides pel Dr. Gasmi al llarg de l’any 2019 han estat:

 La comunitat islàmica Arrahma

 La comunitat islàmica de Mataró Alouahda

 La comunitat islàmica de Ripollet

 La comunitat islàmica de Mollet de Vallès

 L’estudi va incloure 20 classes.

 L’objectiu principal d’aquest estudi serà:

 Diagnosticar la realitat en què es desenvolupen les classes

  1. la situació dels espais; si compleixen o no amb les condicions mínimes que ajuden a un ensenyament favorable.
  2. el material escolar utilitzat; si és compatible o no amb el que utilitzen els alumnes a l’escola pública
  3. el contingut de la matèria; compatible o no amb el currículum escolar oficial
  4. el grau de professionalitat del professorat; coneixement de l’entorn cultural i social i l’ús d’aquest coneixement en el desenvolupament de les classes, el grau de coneixement didàctic i pedagògic que disposa el professorat per poder desenvolupar les classes des d’una perspectiva professional.
  5. La implicació de la comunitat en la tasca d’ensenyament i el grau de suport ofert als professors perquè puguin desenvolupar aquesta tasca en condicions favorables.
  6. La implicació dels pares i el grau d’interès que tenen perquè aquesta tasca sigui positiva i rendible.

 Un cop realitzat l’estudi, les necessitats i conductes a millorar seran classificades pel grau d’importància que té cada punt per tal d’anar introduint-les en la programació de les futures formacions i treballar-les amb els professors, representants de les comunitats i els pares dels  alumnes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí