UCIDCAT organitza una trobada oberta amb les comunitats islàmiques de la província de Girona.

216

Islamcat.Girona

Diumenge passat, dia 3 de desembre de 2023, va tenir lloc una jornada organitzada per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, dirigida als imams i representants de les comunitats islàmiques de la província de Girona.

La jornada va tenir lloc a la mesquita Imam Malik de Salt, des de les 10:00h fins a les 15:00h.

Es va iniciar amb la lectura d’alguns versicles del sagrat Alcorà, recitats per l’imam de la mesquita Imam Malik, després va tenir lloc una intervenció de benvinguda de la comunitat islàmica Imam Malik als participants a la jornada, al president d’UCIDCAT i al president de la CIE.

El president de la CIE i d’UCIDE va ​​analitzar en la seva intervenció la situació de l’islam i dels musulmans a Espanya, subratllant la importància que tenen les comunitats en la normalització i la visibilitat de la pràctica religiosa islàmica al país. Adlbi també va parlar de la importància d’educar els joves en valors i des de la realitat d’aquí per ajudar-los a formar part d’aquesta societat i evitar qualsevol risc de fracàs, que sigui escolar o social.

El president d’UCIDCAT a la seva intervenció i després d’agrair al president de la CIE i UCIDE per acceptar la invitació d’UCIDCAT per estar en aquesta jornada, va subratllar la importància del treball federatiu i del paper que han de portar a terme les federacions per a l’aplicabilitat dels acords de cooperació signats entre la CIE i l’Estat espanyol. Va deixar clar que les federacions només donen suport a les comunitats perquè puguin desenvolupar les seves activitats i reclamar els seus drets. Si les comunitats no assumeixen les seves responsabilitats, diu el Ghaidouni, les federacions no podran desenvolupar cap acció.

En la mateixa línia va tenir lloc una intervenció del professor Hicham Oulaf Mhammed, que va insistir en l’educació dels joves, l’obertura cap a la resta de les entitats i les institucions de la societat, l’ensenyament de l’àrab i la religió islàmica entre altres.

La jornada es va concloure amb un debat on va participar tant els imames com els representants de les comunitats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí