«Es la Catalunya que volem i desitgem tots els catalans. Una Catalunya diversa, plural oberta i integradora». Mohamed El Ghaidouni.

745

Islamcal.Martorell

Ahir divendres, dia 29 d’abril de 2022, va tenir lloc una jornada d’Iftar organitzada per la Comunitat Islàmica de Martorell, Mesquita El Hidaya i amb suport de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT). La jornada va tenir lloc a la sala d’exposició Ca n’Oliveres.

La jornada va contar amb la presencia del Molt Honorable Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, Honorable Sr. Charif Cherkaoui, Consol general del regne del Marroc a Barcelona, Il·lustríssim Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de la ciutat de Martorell, Sra. Yvonne Griley, Directora General de la direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, regidors, representants dels partits polítics de la ciutat, diputats i representants de les comunitats religioses

Publiquem la intervenció del Sr. Mohamed El Ghaidouni El Morabet, president d’UCIDCAT.

  • Hble. Sr. Pere Aragonès i Garcia, president de la Generalitat de Catalunya
  • Il·lm. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
  • Sr. Charif Cherkaoui, cònsol general del regne del Marroc a Barcelona.
  • Antoni Morral i Berenguer, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
  • Yvonne Griley i Martínez, directora general d’Afers Religiosos
  • Cristina Dalmau, regidora, Benestar Social, Gent Gran i Àrea de Serveis a les Persones
  • Abdelaziz Idrississi, president de la Comunitat Islàmica de Martorell i de la Mezquita Alhidaya
  • Representants del partits polítics presents avui amb nosaltres
  • Representants de les federacions i comunitats islàmiques a Catalunya.

En nom de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya agraïm la vostra presencia avui al l’acte de l’iftar que organitza la comunitat islàmica de Martorell i que per primera vegada compte amb la presencia del molt honorable Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, el Nostre President.

Hble. Sr. President, Pere Aragonès.

La seva presencia avui i el fet de compartir amb la comunitat musulmana de Martorell aquest IFTAR en aquest mes sagrat de Ramadà es una evidencia de que a Catalunya s`ha iniciat un nou projecte. Un projecte de país que inclou a tots els seus ciutadans, un projecte on tots i totes ens sentim identificats, un projecte compromès amb el futur, amb la diversitat religiosa i de convecció i amb les llibertats. Es la Catalunya que volem i desitgem tots els catalans. Una Catalunya diversa, plural oberta i integradora.

M. Hble. Sr. President.

El mes de Ramadà es el novè mes del calendari islàmic (lunar). Es un mes de dejuni, oració i reflexió en comunitat. Es una oportunitat on el creient experimenta un viatja bidireccional; el primer viatja ens porta cap a dins, es un viatja individual i ens permetre reflexionar, corregir i consolidar el nostre sistema conductual i de valors. El segon viatja es col·lectiu, ens porta cap a l’exterior, aquest viatja ens permetre definir els nostres objectius com a comunitat, a definir el nostra rol en la nostra societat: on hem d’estar com a comunitat, que son les nostres responsabilitats, les deures que hem d’assumir i les accions que hem de portar a terme.

M. Hble. Sr. President, senyores y senyors,

La comunitat islàmica catalana, mes que mai, es un comunitat vinculada a Catalunya, amb un sentiment de pertinença fort i consolidat.

Aquest viatja comunitari que fa la comunitat cap a l’exterior en aquest mes sagrat de Ramadà, ens permetre també definir els nostres drets como a comunitat, veure si la comunitat gaudeix d’aquests drets protegits per l’Estatus de Catalunya.

Podem afirmar que en aquest sentit hem recorregut junts, administració catalana i comunitat musulmana, un llarg camí, però ens falta recórrer més camí junts encara perquè la nostra pràctica religiosa musulmana segui normalitzada i visible a la nostre societat.

Gracies President,

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí