Carles Armengol, nou director general d’Afers Religiosos

896

Islamcat.bcn

Ahir dimarts,  dia 18 d’octubre de 2022, el departament de la presidència publica noves nomenaments com resultat dels darrers canvis al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Un dels nomenament va ser ell del director general d’Afers Religioses, El Sr. Carles Armengol Siscares

El Sr. Carles Armengol Siscares  Nascut a Barcelona l’any 1960. Llicenciat en Pedagogia, diplomat en Magisteri i màster en Pensament Social de l’Església. Responsable d’anàlisi i relació amb les confessions religioses a la Direcció General d’Afers Religiosos des de l’any 2019. Secretari del Consell Assessor per la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. President de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat.

Ha estat director de l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona (ICESB) i de les escoles universitàries d’Educació social i Treball social de la Universitat Ramon Llull i secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. Va promoure el reconeixement de la formació d’educadors social com a estudis universitaris. També va ser cap de secció de comunicació, relació i estudis de la Direcció General de Joventut.

Desenvolupa una intensa activitat cívica i social des de diferents entitats: president de la Lliga; vicepresident de la Fundació Escoles Parroquials; membre de la Junta del Grup Sant Jordi de Drets Humans i de l’Associació José Ramón Zudaire de cooperació amb Hondures; membre del patronat de la Fundació Quatre Vents per a la petita infància del Raval i del grup Ecologia i justícia de Justícia i Pau, entre d’altres. Promotor i coautor del document interconfessional “El fet religiós en la Catalunya del futur”, presentat al Parlament de Catalunya el febrer de 2017.

Ha publicat diverses obres, les darreres dedicades a l’educació per a un estil de vida sostenible socialment i ecològica. El seu llibre Canviar el consum per canviar la vida va ser premi Joan Profitós d’assaig pedagògic 2019, premi instituït per la Fundació Joan Profitós i la Societat Catalana de Pedagogia, entitat filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

El mateix dia, la Sra. Yvonne Griley i Martínez, va comunicar a les diferents confessions religioses del país que ha segut cessada com a directora general d’Afers Religiosos. La Sra. Griley va expressar el seu immens agraïment per la bona acollida i suport que va rebre de totes les confessions religioses del país. La Ex-directora va subratllar que a llarg de la seva trajectòria com a directora, M’heu estès la mà a la col·laboració i això ha estat per a mi un veritable ha intentat amb les eines de l’Administració, tot endegant la creació de mitjans pensats per ajudar l’extraordinària iniciativa que dueu a terme les comunitats religioses i entitats vinculades en l’establiment de trames que basteixen ciutadania, d’obres que transformen i forgen societat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí