60 alumnes de secundària visiten la gran mesquita de Manresa.

623

Manresa, 29 d’abril 2019.
Després de l’èxit de les anteriors visites d’alguns instituts de Manresa i estudiants d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, el dia 29 d’abril la gran mesquita de Manresa va rebre la visita de 60 alumnes de primer de secundaria de l‘Institut Cal Gravat de Manresa qui van ser acompanyats per sis dels seus professors.
La visita consisteix en fer conèixer el lloc de culte dels ciutadans manresans de confessió musulmana i les diferents activitats que es celebren dins i fora de la mesquita, a més de conèixer alguns conceptes sobre la religió musulmana.
Les preguntes dels alumnes es van centrar en temes molt interessants cóm la relació entre l’Islam i les altres religions, els punts de trobada entre les diferents confessions, quantes pàgines té l’Alcorà, l’estatut de la dona, el dejú durant el Ramadà, cóm es fa l’oració, fins quin punt és possible visitar la mesquita amb Companys o familiars etc.
El President de la Comunitat Islàmica del Bages, el Dr. Abdullah Anhari ha deixat ben clar que la mesquita és un lloc de culte per tots els manresans i ciutadans que ho volen visitar sense cap restriccions i que els alumnes estan convidats a fer totes les visites que volen tant amb els seus companys cóm amb els seus familiars i va, fins i tot, convidar als professors a programar fer alguna classe dins de la mesquita quan ho considerin convenient. La mesquita, va assenyalar, es i ha de ser un patrimoni de la ciutat de Manresa.
La visita a la gran mesquita de Manresa va concloure amb una invitació a tot els alumnes i professors a provar un té i dolços típics orientals i un petit regal d’una copia de l’Alcorà al cos docents de l’Institut Cal Gravat de Manresa.
Els professors i els alumnes han valorat molt positivament aquesta experiència i ho van deixar gravat en diverses entrevistes amb els responsables de la entitat religiosa de la ciutat de Manresa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí