Déu a Barcelona, sis alcaldables i el fet religiós.

678

(catalunyareligió.cat) “Demanem poca cosa: el respecte al fet religiós”. Aquesta ha estat la demanada principal que han plantejat als polítics els representants religiosos que han presentat el llibre “Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós”. El llibre d’entrevistes amb els alcaldables a l’Ajuntament de Barcelona s’ha presentat dimecres al vespre al Palau Mercader del barri gòtic de Barcelona, amb la presència de representants de les candidatures i de diverses institucions religioses.
Màxim Muñoz, claretià i president de la Fundació Claret, i Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de les Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDE-CAT), han participat en la presentació del llibre amb un diàleg moderat per la reportera de TV3 Mireia Prats. Muñoz ha demanat als polítics “un esforç per superar prejudicis sobre el fet religiós”. També que s’entengui que l’acció social que despleguen les confessions religioses “no són una suplència per arribar allà on no arribar l’administració, sinó que sorgeix de l’experiència cristiana”. Per això creu que cal respectar els valors que aporten les tradicions religioses i que fan bé a la societat.
Mohamed el Ghaidouni s’ha manifestat en la mateixa línia, assegurant que “només que s’apliqués el que està escrit, ja estaríem satisfets”. En canvi, “ens dona la sensació que els polítics tenen problemes per obrir una nova etapa per una càrrega històrica que ens limita molt”. El Ghaidouni ha remarcat que “aconfessional vol dir una laïcitat condicionada per la cooperació amb les confessions religioses, i massa vegades això no es produeix.” Seguir llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí