61 dones de Manresa participa a un curs sobre: apoderament femení

1158

En el marc del projecte sobre: Coaching i apoderament de les dones, elaborat per la Comunitat Islàmica del Bages, Mesquita al Fath, per a l’any 2019, es va celebrar el passat dia 29 de gener de 2019. La inauguració del curs de formació: empoderament femení: una proposta per a Dones joves,  ha comptat amb la participació de 61 dones.

El curs esmentat compta amb el suport de la Fundació Pluralisme i Convivència, l’estreta col·laboració de la Secretaria d’immigració i Igualtat de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Unió De les Comunitats Islàmiques de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presencia de Rosa López, responsable de formació, en representació del Director de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i l’experta en temes de Gènere, Cristina Cruz Mas; la Regidora delegada d’Ocupació i Emprenedoria i Igualtat de la Dona; Mercè Rosich. El Regidor delegat de Cohesió Social, Gent Gran i Salut i d’Educació i Universitats. Àngels Santolària, Regidora delegada d’Acció Social i Cooperació. Mohamed El Ghaidouni, President de la Unió de Comunitats Islàmiques de CatalunyaDelegat de la Comissió Islàmica a Catalunya. A més a més, a l’acte va assistir la Responsable del Servei de la Dona de l’Ajuntament de Manresa; l’Unitat de Prevenció de la Violència de Gènere dels Mossos d’Esquadra de la zona central de Catalunya, l’Imán de la mesquita i els presidents de les dues entitats islàmiques de Manresa i altres professionals de l’ajuntament.

Durant el torn de benvinguda, Hanan Mohamed, Estudiant de Farmàcia i participant en el curs ha estat molt exigent i crítica cap a les institucions i entitats religioses: va subratllar, des del principi, que «les dones senten que les seves veus romanen ofegades en un Oceà de tòpics i estereotips i sota l’onatge de les bàsiques dificultats d’integració (papers, residència, treball…).  Amb prou feines van trobar espais a ser escoltades i les seves vides es limiten gairebé irremeiablement a l’illa de domèstic i familiar. Hi ha dones que no treballen perquè porten un vel, altres que poden treballar i altres que ho porten, però que treballen a les llars com a empleades de llar». «Segons alguns estudis de l’Institut de la dona i la Direcció General de dones, dones musulmanes més magribí treballen, en la seva majoria en el servei domèstic, encara que moltes parlen perfectament castellà o català i tenen estudis mitjans i Superiors. Avui la dona musulmana pateix i s’enfronta a una triple discriminació: com a dona, com un musulmana i, una part important, com a immigrant, totes aquestes barreres les impedeixen avançar a la jerarquia social.» Va afegir que «fins a l’actualitat encara hi han persones que es sorprenen que immigrants o dones musulmanes tenen altes qualificacions acadèmiques o carreres universitàries».


La valoració d’aquesta formació ha sigut molt positiva per a totes les participants, cosa que s’ha reflectit en la bona acollida entre les dones que han considerat “més important que mai, la realització d’aquest curs». La ponent va concloure insistint que: «volem aprofitar la presència dels representants de la Les administracions municipals i de la Generalitat per demanar espais dignes on podem celebrar les nostres activitats, amb plena llibertat, autonomia i sense la tutela de ningú, que siguin entitats o altres institucions, però sempre en el marc de la llei, de la transparència,  col·laboració i complementarietat. «

Al final de la primera sessió del curs i tenint en compte l’elevat nombre de participants en aquesta formació, s’ha decidit fer dos grups, de 30 dones cadascú, per garantir un bon ús i aprofitament  d’aquesta formació que la comunitat islàmica de Bages aposta per consolidar per al futur, a més de promoure un bon model per a la resta de les altres entitats religioses.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí