UCIDCAT: “We cannot leave to others the responsibility of answering questions about us on our behalf”

805

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) ha participat en la conferencia “International Migrants Day: Promoting diversity in regions”, celebrada el 18 de desembre del 2018 al Palau de Pedralbes de Barcelona i organitzada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball Afers Socials i Famílies i l’Assemblea de Regions d’Europa (AER), coincidint amb el Dia Internacional del Migrant.

L’acte ha comptat amb la participació de 22 països i 18 regions europees, així com amb representants del Parlament i la Comissió Europea i la mateixa AER. La trobada s’ha convocat amb l’objectiu de posar en comú experiències en matèria d’interculturalitat i acollida a les persones migrants en l’àmbit local i regional per tal de definir estratègies conjuntes.

UCIDCAT ha participat a la  taula de “Sense of Beloging & Second-generation migrants” aportant la visió i l’experiència d’un jove de la Comunitat sobre el sentiment de pertinença i ciutadania, les experiències positives i negatives que viuen els joves de “segona generació” a Catalunya.

A la vegada UCIDCAT ha estat convidada pels organitzadors de la conferència per explicar i donar a conèixer el projecte que està portant a terme amb els joves de la comunitat musulmana. El projecte SALAM es construeix conjuntament amb les comunitats musulmanes i els seus joves, on aquests són els investigadors  i verdaders protagonistes apoderats que, els permet amb el seu saber i les seves competències fer una crítica i una autocrítica constructiva que té com a finalitat millorar la seva realitat. L’apoderament, avaluació juvenil multicultural, diversitat religiosa, islamofòbia, identitat i alteritat són alguns conceptes clau d’aquest projecte.

Tant l’administració organitzadora com els representants de les administracions locals han mostrat un gran interès per conèixer aquest projecte i han animat a UCIDCAT a portar a terme el projecte SALAM arreu de Catalunya. A la vegada hi ha hagut un gran interès per part dels representants de les diferents regions europees en conèixer amb més detall tant el projecte com les feina que es duu a terme per part d’UCIDCAT

La conferència s’ha organitzat sobre la base de quatre principis clau, que s’han treballat en taules rodones:

  1. La inclusió social
  2. El respecte i el reconeixement de la diversitat
  3. La promoció de la participació i la interacció
  4. La construcció d’un sentiment de pertinença i ciutadania.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí