La comissió juvenil d’UCIDCAT “Entre Joves” presenta el seu projecte en una reunió a l’Ajuntament de Barcelona

325

Islamcat.Bcn

ahir, 22 de maig de 2024, s’ha celebrat una reunió significativa a l’Ajuntament de Barcelona entre la comissió juvenil Entre Joves i dos destacats comissionats municipals: la Sra. Sara Belbeida, Comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, i el Sr. Javier Rodríguez Núñez, Comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI. També ha assistit a la reunió el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el Sr. Mohamed El Ghaidouni.

La trobada ha estat organitzada amb l’objectiu de presentar el projecte de la comissió juvenil Entre Joves, liderada pel seu coordinador, Ilias El Ghaidouni. En la seva presentació, Ilias ha respost tres preguntes clau que defineixen la comissió: qui som, què fem i quins són els nostres objectius. Ha subratllat la necessitat i la importància de la creació d’aquesta comissió per visibilitzar la joventut musulmana catalana a la societat, participar en el teixit associatiu i defensar els drets de la minoria musulmana catalana.

Ilias ha destacat que Entre Joves es configura com una plataforma essencial per a la integració i el reconeixement dels joves musulmans dins de la diversitat cultural y religiosa de Barcelona. La seva presentació ha fet èmfasi en els esforços de la comissió per promoure la cohesió social i fomentar el diàleg intercultural i interreligiós. També ha destacat la necessitat de col·laborar amb altres entitats juvenils i institucions per crear un entorn més inclusiu i respectuós amb la diversitat.

Després de la presentació, la Sra. Belbeida i el Sr. Rodríguez han expressat el seu agraïment per la qualitat del contingut exposat per la comissió Entre Joves. Han valorat positivament l’esforç i la dedicació mostrats per la comissió i han manifestat la voluntat de l’Ajuntament d’establir una relació de cooperació amb Entre Joves. Aquesta col·laboració té com a objectiu facilitar la realització dels projectes de la comissió i garantir que les seves iniciatives tinguin un impacte significatiu en la societat barcelonina.

La Sra. Belbeida ha destacat la importància de donar suport a les iniciatives que promouen la diversitat i la inclusió, afirmant que “és essencial escoltar i recolzar la joventut musulmana per construir una ciutat més cohesionada i integradora.” Per la seva banda, el Sr. Rodríguez ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament amb les polítiques d’infància, adolescència i joventut, destacant que “la diversitat és una riquesa que hem de promoure i protegir, i les comissions com Entre Joves són fonamentals per aconseguir-ho.”

La reunió ha conclòs amb un compromís mutu de seguir treballant conjuntament per avançar en els projectes plantejats per la comissió juvenil Entre Joves. Els assistents han coincidit en la importància de continuar fomentant el diàleg i la col·laboració entre les diverses comunitats de Barcelona per tal de construir una societat més justa, inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

Aquesta trobada marca un pas important en el reconeixement i la inclusió de la joventut musulmana catalana, i reforça el compromís de l’Ajuntament de Barcelona amb la diversitat cultural i religiosa de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí