Comunicat de premsa respecte el pregó de les festes de la Mercè 2023.

415Islamcat.bcn

Att. Senyor: Jaume Collboni.

Honorable Alcalde de Barcelona

 

          Barcelona, 26  de setembre de 2023.

Assumpte: “Lectura del Pregó de la Mercè 2023”

Abans de tot volem felicitar-lo per l’èxit organitzatiu de les  Festes de la Mercè que just van finalitzar ahir. Abans de posar en el seu coneixement el motiu d’aquesta carta Permeti’ns que ens presentem breument com sota signants de la mateixa: La delegació de la Comissió Islàmica d’Espanya a Catalunya, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, la Federació Consell Islàmic de Catalunya i PAK Federació d’Espanya.

Honorable alcalde, volem transmetre la nostra preocupació, la nostre tristor i el nostre mal estar que ens han causat  diferents referències exposades per la senyora Najat EL Hachmi en el seu pregó que donava partida a les Festes de la Mercè 2023 passades. Pregó amb el qual moltes i molts musulmans ens desmarquem i discrepem sempre des del respecte a la llibertat d’expressió i d’opinió.

El pregó llegit per la Sra. Najat El Hachmi davant de vostè i membres del seu govern municipal, alguns dels seus passatges  han creat un mal estar general per una part important de barcelonines i barcelonins de fe musulmana que s’han sentit ofesos per les diferents referències alarmistes i de prejudicis en contra de les famílies de religió musulmana.

Honorable alcalde, el pregó de la Sra. Najat El Hachmi reflecteix unes vivències personals que respectem, però el que no compartim és la difamació i la generalització infundada sobre realitats anòmales que no més existeixen en les trames imaginàries i novel·lístiques de l’escriptora que la mateixa no pot corroborar amb dades científiques o estadístiques i amb l’únic objectiu per part d’ella de difamar i ferir els sentiments religiosos de les musulmanes i musulmans d’aquesta ciutat. Sense oblidar els seus atacs ferotges a la cultura marroquina i pakistanesa amb la qual s’identifiquen moltes barcelonines i barcelonins, per tant podem afirmar que el discurs de la Sra. Najat El Hachmi és un atac a la diversitat cultural i religiosa que entre tots portem construint a la ciutat des de  fa molt de temps.

Honorable alcalde nosaltres tampoc mirem cap altra banda quan es tracti de drets, llibertats, injustícies i desigualtats, el que afecta la ciutat ens afecta, tant el seu dol com la seva bonança, tampoc entrarem en el joc de valors que la pregonera vol imposar-nos dubtant de la nostra falta de credibilitat com comunitats organitzades i no» inventades» defensores de la convivència inclouen i receptora de l’altre.

Honorable alcalde, per aquests motius i molts altres, que no és moments de referir-nos a tots, li transmeten el nostre neguit, preocupació i desacord per l’elecció i l’acceptació d’un pregó de la Festa de totes i tots que ataca, minva i desprestigia a les barcelonines i barcelonins de fe musulmana i d’orígens diversos. Un pregó que deslliga en lloc de lligar, que crea més desconfiança en lloc de fraternitat.

Honorable Sr. Collboni sol·licitem una resposta declaratòria i una audiència personal amb vostè  per a analitzar l’incident i conèixer el seu posicionament  respecte al contingut del discurs de la Sra. El Hachmi.

Finalment, Honorable alcalde restem a la seva disposició, i aprofitem l’ocasió per a expressar-li el nostre més distingida consideració.

Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya

PAK Federació d’Espanya

Federació Consell Islàmic de Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí