«Hem de treballar plegats per abordar els desafiaments que enfrontem, com la pobresa, la discriminació i l’exclusió social, i cercar solucions que beneficiïn tots els membres de la nostra societat.» Sr. Mohamed El Ghaidouni

790

Islamcat.Manresa

Estimats germans i germanes,

És un honor i un privilegi ser aquí avui, a la inauguració de la Mesquita El Fath, seu de la comunitat islàmica del Bages. Aquest moment marca una fita important en la història dels membres de la comunitat musulmana de Manresa i també d’aquesta ciutat. Aquest esdeveniment d’avui reflecteix i evidencia l’esperit d’unitat i de diversitat que ens defineix com a societat catalana.

En primer lloc, vull expressar el meu agraïment més sincer a tots aquells que han treballat incansablement per fer realitat aquest somni. Una dedicació i un compromís tant per part de la comunitat com de les autoritats competents han donat fruit i avui som aquí, celebrant l’obertura d’aquest lloc de culte. Que un cop més evidencia el respecte a la diversitat i la llibertat de culte.

Els musulmans de la ciutat de Manresa representen una riquesa religiosa i cultural per a la ciutat. La diversitat cultural i religiosa és una font de fortalesa per a la nostra societat, i és en la comprensió i el respecte mutu on trobem la base per construir un futur pròsper i harmoniós. És el punt de partida sòlit per construir la Catalunya del futur.

L’Islam és una religió de pau, amor i fraternitat. És un far d’esperança per a aquells que cerquen la veritat i l’espiritualitat. En un món cada cop més interconnectat, és fonamental promoure el diàleg i la cooperació entre les diferents comunitats religioses. Per tant, aquest lloc de culte no sols ha de ser un espai sagrat per als fidels musulmans, sinó també ha de transformar-se en un lloc de trobada i intercanvi entre persones de diferents creences.

Manresa ha estat sempre una ciutat acollidora i hospitalària, i avui reafirmem el nostre compromís amb aquests valors. L’obertura de la mesquita El Fath és un pas important cap a la construcció de ponts de comprensió i amistat entre les nostres comunitats. Estic segur que aquesta comunitat serà un far de llum per a tots nosaltres, mostrant-nos el camí cap a una convivència pacífica i enriquidora.

En aquest moment, també vull aprofitar l’oportunitat per recordar que l’Islam, com altres religions, promou la justícia social, la solidaritat i el respecte per la dignitat humana. La comunitat islàmica del Bages té una responsabilitat fonamental per fomentar aquests valors dins de la ciutat. Hem de treballar plegats per abordar els desafiaments que enfrontem, com la pobresa, la discriminació i l’exclusió social, i cercar solucions que beneficiïn tots els membres de la nostra societat.

Vull concloure les meves paraules reafirmant el nostre compromís des de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya de seguir aquest camí junts amb els membres de la comunitat islàmiques del Bages perquè la nostra comunitat pugui gaudir dels seus drets de manera visible i normalitzada dins una ciutat on totes les persones se sentin respectades, valorades i part integral de la nostra societat.

Avui, Manresa fa un pas important cap a un futur més inclusiu i divers. Continuem treballant junts per construir una societat on tots puguem viure en pau i harmonia, independentment de les nostres diferències.

Gràcies a tots per la vostra presència en aquest dia tan significatiu. Que la benedicció i la pau d’Al·là estiguin amb tots nosaltres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí