XIV Congrés Islàmic de Catalunya

6029

Islamcat.bcn

La Comissió Juvenil de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) organitza el XIV Congrés Islàmic de Catalunya, la segona Edició per a Joves, sota el lema “Joventut, Religiositat i la Qüestió de la Identitat”. Aquest Congrés organitzat per UCIDCAT compta amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR), la Fundació Pluralisme i Convivència (FPC) i la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE).

L’objectiu del Congrés és crear un espai de debat entre la joventut musulmana i intercanviar experiències i preocupacions, creant una comunitat de persones que comparteixen el mateix context religiós i cultural i les mateixes incògnites en relació a la realitat de la comunitat musulmana catalana. Es generarà una dinàmica didàctica, crítica i de creixement personal entre els joves participants, per tal d’enfortir-ne el sentiment identitari.

Aquesta edició inclourà tallers, seminaris, espais de debat i taules rodones, amb la presència i ponència de grans experts en les matèries escollides, com psicologia, economia o ciències islàmiques. Mitjançant el debat, un dels principals motors del congrés, es pretén consagrar una opinió crítica i fonamentada dels joves cap a temàtiques tant polèmiques com d’interès general, com ho són els factors influents en les relacions familiars o l’aproximació a la identitat musulmana a occident. Tot i presentar unes dinàmiques similars al congrés celebrat l’any anterior, aquest presenta innovacions basades tant en les propostes dels assistents de primera Edició de Joves, com en les formulades pel Comitè organitzatiu, íntegrament compost per joves. Entre els objectius transversals, s’hi inclou:

 • El debat com a metodologia de pensament crític.
 • El compromís religiós i com aplicar-ho a una societat laica.
 • La identitat religiosa davant de la identitat nacional, així com el sentiment de pertinença.

A més, dos dels més importants nexes del congrés, els espais de debat s’han dividit en dos grups:

 1. Factors influents en les relacions familiars
  • Intel·ligència emocional
  • Disciplina
  • La cultura i la religió
 2. Aproximació a la identitat musulmana a occident
   • La modèstia i el hijab
   • Influència de l’educació i les xarxes socials a la construcció identitària
   • La gestió econòmica segons l’Islam

Noteu que molts d’aquests tòpics estan directament relacionats amb la realitat que viuen els joves musulmans catalans, com ho són la intel·ligència emocional, que en l’actualitat social està rebent una merescuda atenció general, o la influència de l’educació i les XXSS, en una era on la majoria de vida social es realitza des d’una pantalla.

Exposat això, es considera excel·lent el treball realitzat per la Comissió de Joves, que ha aplicat les dinàmiques idònies a les temàtiques més encertades, reflectint les necessitats i inquietuds de la comunitat de joves catalans musulmans.

Informació rellevant

Lloc de la celebració:

El Congrés tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de desembre de 2023 a les instal·lacions del centre Esplai, ubicades al C/ del Riu Anoia, 42, 08020, El Prat de Llobregat, Barcelona.

Edat mínima par apuntar-se al congrés.

 • La edat mínima para inscriure al congrés es de 16 anys complerts el dia d’omplir el formulari.
 • Serà obligatori presentar una autorització signada pel pare, mare o tutor dels joves menors d’edat.
 • Aquest formulari es pot consultar i descarregar en el següent link.

Inscripció al Congrés

Programa

Descarregar el programa

 Normes de convivència: Descarregar el document

QR Grup Whatsapp difusió Congrés: Descarrega el document

QR Grup Whatsapp Pensió completa: Descarregar el document

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí