UCIDCAT inaugura el seu XIV congrés islàmic de Catalunya

666

Islamcat.Prat de LLobregat

Divendres passat, dia 22 de desembre de 2023, va tenir lloc la inauguració del XIV congrés islàmic de Catalunya, la segona edició per a joves. El congrés va tenir com a lema, Joventut, Religiositat i la qüestió de la Identitat.

A la sessió inaugural hi han participat, el president d’Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el Sr. Mohammad El Ghaidouni, el secretari de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), el Sr. Mohammad Ajana, el director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), el Sr. Joan Hernandez i el director de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR), el Sr. Carles Armengol.

El Ghaidouni, en la seva intervenció va agrair a la comissió EntreJoves.UCIDCAT per la feina i la intriga per fer realitat aquest congrés. També va deixar clar que les declaracions de l’extrema dreta respecte a l’organització de XIV congrés islàmic de Catalunya no obtacularan la nostra feina i que mentre l’extrema dreta centren l’odi entre els ciutadans català UCIDCAT continuarà centrant l’amor i l’harmonia entre els ciutadans catalans.

El secretari de la CIE, el Sr. Mohamed Ajana, per la seva banda, ha agraït a l’organització per la preparació d’aquesta segona edició juvenil i recalca en la seva intervenció la importància de plantejar temes a debatre d’extrema importància com és; la joventut, la religiositat i la identitat.

El director del GTER, el Sr. Joan Hernandez, ha insistit en la seva intervenció en la importància d’organitzar aquestes trobades per formar la Joventut i brindar oportunitats de debatre temes d’interès per als joves.

El Sr. Carles Armengol, en la seva intervenció ha felicitat UCIDCAT per l’organització d’aquest congrés i per la feina que està duent a terme donant suport a les comunitats i col·laborant amb la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya per garantir una pràctica religiosa normalitzada. El director de la DGAR ha insistit en la importància d’integrar el català a les comunitats com a llengua vincular i identitària del país.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí