Visita dels tècnics de la Direcció General d’Afers Religiosos a la Comunitat Islàmica del Bages.

785

(Islamcat. 07/10/2019) Aquest dilluns dia 07 d´octubre 2019, a les 12: 30 hores, la Comunitat Islàmica del Bages, Mezquita Al Fath ha rebut la visita dels tècnics de la DGAR de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Jordi Moreras i el Sr. Llorenç Olivé. La visita s’emmarca dins de la decidida iniciativa d´obertura, col·laboració i plena coordinació amb les institucions competents en la matèria de la gestió del fet religiós. Els professionals de la Direcció General han sigut rebuts pel Sr. Abdullah Anhari, President de la Comunitat Islàmica del Bages des del 2015 i per altres membres de la Comunitat.
Al principi s´ha fet una visita a les dues obres de reforma i adequació del lloc de culte que porta gairebé un any i que es té previst que acabin dins d´uns tres mesos. Després s´ha celebrat una reunió amb els tècnics on s´ha exposat els diversos temes, problemes i reptes que la Comunitat esta fent front, especialment els relacionats amb el poc suport de les administracions a la normalització, visibilitat del fet religiós i la nul·la subvenció de projectes educatius, formatius i de temps lleure destinats a col·lectius vulnerables com és el cas de la dona, dels Joves i dels mateixos homes. A més a més, els responsables de la Comunitat han manifestat la seva preocupació sobre diversos aspectes com la necessitat de trobar espais suficients per una Comunitat de més 7000 ciutadans de confessió musulmana, un espai digne per a les dones i joves on poden desenvolupar les seves activitats amb plena llibertat i sense problemes.
Finalment, s´ha acabat la reunió amb uns pastissos típics i té verd com mana la tradició. La visita ha sigut molt fructífera i valorada positivament pels membres de la Comunitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí