UCIDCAT organitza una trobada oberta amb joves de la província de Girona

194

Islamcat.Girona

La tarda del passat diumenge, 3 de desembre de 2023, va tenir lloc al Centre Islàmic Imam Malik de Girona una activitat juvenil que tenia com a objectius principals explorar i aprofundir en el concepte de l’Ihsan en el context islàmic, fomentant la comprensió i aplicació pràctica d’aquest principi en la vida quotidiana dels joves musulmans. El professor Hicham Oulad Mhammed va incidir que l’Ihsan, que es tradueix comunament com a «excel·lència» o «perfecció», representa l’esforç constant per realitzar accions amb la més alta qualitat moral i espiritual.

L’activitat, que va comptar amb una gran afluència i que es va prolongar al llarg de més de tres hores, es va iniciar amb una introducció a les diferents dimensions de la religió islàmica per després fer esment a la seva dimensió ètica i moral englobada sota el concepte de l’Ihsan.

També va intervenir Sinan Omar amb una ponència interactiva que va utilitzar les últimes tecnologies per transmetre als joves exemples pràctics de la implicació d’altres col·lectius juvenils en les activitats d’altres comunitats religioses com la Mesquita Central de Madrid. Per exemple, els cercles de lectura, l’orientació acadèmica i el suport escolar que des d’allà s’ofereix.

Tot seguit, els joves van tenir un torn de preguntes i respostes en què van poder exposar els seus dubtes i les seves impressions al ponent, a més d’indagar més en aspectes tocats en la seva ponència.

Aquesta activitat busca proporcionar als joves musulmans de Girona un espai educatiu, reflexiu i pràctic per comprendre i interioritzar l’Ihsan com un principi guia en el seu camí espiritual, personal i social aplicable a tots els aspectes de la seva vida.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí