UCIDCAT es reuneix amb les Comunitats islàmiques d’Osona

1175

(Islamcat.Tona) Diumenge passat, dia 14 de juny de 2020, va tenir lloc una reunió a la seu de la Comunitat islàmica de Tona, on han assistit totes les comunitats islàmiques de la comarca d’Osona i el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) , el senyor Mohamed el Ghaidouni.

A la reunió van assistir: la Comunitat Musulmana de Balenyà, Associació Salam de Manlleu, Comunitat Islàmica de Sant Hipòlit, Centre islàmica de Vic, Comunitat islàmica de Manlleu, Comunitat Musulmana de Vic, Comunitat Islàmica de Tona i la Comunitat Islàmica de Torelló.

Els reunits van analitzar la situació de les comunitats islàmiques situades a la comarca d’Osona, els efectes de la pandèmia del Covid-19 sobre el funcionament dels llocs de culte i la possibilitat de reobrir les mesquites per atendre als membres de la comunitat.

Després d’un anàlisi exhaustiu, responsable i profund de la situació dels llocs de culte, del risc d’un possible brot i de la falta dels mitjans per establir processos preventius d’higiene i seguretat del usuaris, els reunit han decidit allargar la suspensió de les activitats fins després de l’aixecament de l’estat d’alarma.

També en aquesta reunió es va analitzar el problema que va tenir la comunitat musulmana a Catalunya en general i a Osona en particular en trobar cementiris habilitats per a l’enterrament musulmà com està contemplat en l’article 2.5 dels acords de cooperació de 1992 signat per l’Estat Espanyol i la Comissió Islàmica d’Espanya.

Els representants de les comunitats islàmiques de la comarca d’Osona van decidir juntament amb la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya de presentar una petició al Consell Comarcal d’Osona per facilitar a la comunitat musulmana d’aquesta comarca la compra d’una parcel·la i habilitar-la com cementiri privat per la comunitat musulmana.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí