Sessió informativa sobre la línia R de les subvencions per a activitats 2019

985

L’OAR va organitzar ahir dimarts, 8 de gener, una sessió informativa sobre la convocatòria de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2019. Concretament, aquesta sessió es va centrar en la línia R d’Afers Religiosos i es va desenvolupar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí.

[masterslider id=»7″]

Com va sent comú en cada convocatòria de subvencions per activitats, la Línia R es divideix en els següents àmbits temàtics:

– Contribució al coneixement de la diversitat religiosa i del fet religiós (Ra).
– Celebració de festes i actes religioses i interreligioses (Rb).
– La principal novetat d’aquesta convocatòria és la presentació obligatòria de les sol·licituds de forma telemàtica a través d’un certificat digital, tal i com estipula l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques. Des d’octubre de 2018 tota relació amb qualsevol administració pública s’ha de realitzar mitjançant aquest procediment.

Excepcionalment, és la darrera vegada que es permetrà la presentació presencial de sol·licitud de subvenció a qualsevol de les oficines del Registre General dels districtes, gerències o instituts (sens perjudici del que disposa l’article 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre de procediment administratiu comú de les Administracions Públiques). Si es fa la presentació presencial al registre de les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) cal demanar cita prèvia.

S’incorpora també un nou criteri general de valoració: beneficis ambientals (ambientalització d’esdeveniments, economia circular, etc) i socials (contractació sostenible…) del projecte (dins l’apartat d’Impacte).

A la sessió informativa, es van abordar, altres novetats que afecten pròpiament a la línia R:

– Augment de pressupost (de 70.000 a 85.000€).
– Abolició de l’import màxim per sol·licitud per als programes d’aquesta línia.
– La no obligatorietat de tenir seu social o delegació al terme municipal de Barcelona, mentre el projecte presentat a subvenció es desenvolupi a la ciutat.
– En la sessió van assistir-hi una quarantena de representants i membres d’entitats, associacions i comunitats religioses.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 24 de gener.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí