El delegat de la C.I.E a Catalunya es reuneix amb el president i el secretari de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE).

1065

(ISLAMCAT.Madrid) Dijous passat, dia 17 de setembre de 2020, va tenir lloc una reunió entre, el delegat de la comissió islàmica d’Espanya a Catalunya (C.I.Ecat), el senyor Mohamed El Ghaidouni, i, el senyor Aiman Adlbi, i el senyor Mohamed Ajana, president i secretari de la C.I.E respectivament.

La reunió va tenir lloc a la Mesquita central de Madrid ubicada al carrer Anastasio Herrero numero 5, entre les 15:00h i les 19:00h.

Els reunits van tractar la resolució EDU/2108/2020, de 28 d’agost, de creació del pla pilot per a la impartició de la matèria Religió Islàmica en centres educatius del Departament d’Educació durant el curs 2020-2021.

El delegat de la C.I.Ecat ha explicat en aquesta reunió com s’han desenvolupat les reunions amb el departament d’educació, el procés de selecció de les candidatures per a designar dos mestres i dos professors/res per a l’any escolar 2020-2021 i com es treballarà per donar resposta a totes les peticions en els propers anys per cobrir tot el territori català.

També es va parlar de la situació de les comunitats islàmiques a Catalunya i els obstacles que dificulten un funcionament normal, com és la situació financera causada pel tancament de les mesquites al llarg de més de 4 mesos. Es va analitzar també totes les possibilitats que pugui promocionar la C.I.E per donar suport a les comunitats i per tant garantir un bon funcionament d’aquestes entitats religioses.

El delegat de la C.I.Ecat va concloure la reunió amb una petició al president de la CIM per programar una visita a Catalunya amb l’objectiu de conèixer de prop la realitat de les comunitats islàmiques d’aquesta comunitat autònoma.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí