“Ramadà: una oportunitat per compartir experiències amb la família, els amics i la comunitat.” Aicha El Harrak, Secretaria de la Comunitat Islàmica de Martorell.

878

Islamcat.Martorell

Avui divendres, dia 29 d’abril de 2022, va tenir lloc una jornada d’Iftar organitzada per la Comunitat Islàmica de Martorell, Mesquita El Hidaya i amb suport de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT). La jornada va tenir lloc a la sala d’exposició Ca n’Oliveres.

La jornada va contar amb la presencia del Molt Honorable Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, Honorable Sr. Charif Cherkaoui, Consol general del regne del Marroc a Barcelona, Il·lustríssim Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de la ciutat de Martorell, Sra. Yvonne Griley, Directora General de la direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, regidors, representants dels partits polítics de la ciutat, diputats i representants de les comunitats religioses.

La jornada ha segut modelada per la Sr. Aicha El Harrak, secretaria de la Comunitat islàmica de Martorell i membre de la junta d’UCIDCAT. La Sra Harrak ha tingut un paper fonamental per la organització, la preparació i l’execució d’aquesta jornada. Juntament amb el resta dels membres de la comunitat i l’esforç invertit.

Publiquem la intervenció de benvinguda de la Sra. Aicha Harrak que va pronunciar a l’inici de la jornada:

“Bona nit a totes i tots, en primer lloc vull agrair-vos la vostra presència agraïments

Molt honorable SR. Pere Aragonés i García, president de la Generalitat de Catalunya.

 Il·lustríssim Sr. Xavier fonollosa, Alcalde de la ciutat de Martorell

Sra. Yvonne Griley, Directora general de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya

Honorable SR. Charif Cherkaoui, cònsol general del regne del Marroc a Barcelona.

 Sr. Mohamed El Ghaidouni, President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

Regidors i Representants dels partits polítics de la ciutat.

Representants de les entitats religioses i tots els que avui ens acompanyeu en aquesta jornada d’Iftar.

Aquest any, l’Iftar, encara és més especial ja que portem més de 2 anys sense celebrar-ho junts. La majoria que sou aquí presents ja sabeu molt bé en què consisteix l’Iftar, però veig per aquí algunes cares noves, així que ho explicaré breument perquè s’entengui el perquè, real i profund, d’aquesta celebració.

Durant el mes islàmic del Ramadà, és la nostra tradició dejunar, és a dir abstenir-se de menjar durant el dia. L’Iftar és el dinar nocturn amb què es trenca el dejuni diari i té lloc just després de la posta del sol.

L’iftar durant el Ramadà es fa de manera grupal perquè és una oportunitat per compartir, no només aliments sinó temps i experiències amb la família, els amics i la comunitat.

El Ramada, acompanyat pel dejuni i la pregària diària, és una parentesa de temps que ens convida a la REFLEXIÓ, a revitalitzar-nos i créixer com a persones i, sobretot, ens exhorta a la caritat i a la humilitat mostrant empatia i generositat amb les persones menys afortunades.

Dejunant, el Profeta va ensenyar, pas a pas, com ignorar les exigències físiques perquè l’esperit imperi.

El Profeta va demostrar a la seva gent que aquest món és menys important del que vindrà i que el cos físic és menys important que l’ànima.

Seguint el seu exemple, el dejuni ens ajudarà a:

Assolir la Taqwa (pietat), desenvolupar el control del nostre Nafs (ser interior), augmentar el nostre Iman (fe) a Allah, augmentar el nostre Sabr (paciència), desenvolupar Ikhlas (sinceritat), augmentar el nostre Shukr (agraïment) a Allah, purificar els nostres cors, eliminar les toxines del cos, reflexionar sobre les nostres debilitats i embellir el nostre caràcter.”

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí