Manifest de condemna

1112

Islamcat.BCN

Les tres federacions representatives de les Comunitats Islàmiques de Catalunya UCIDCAT, FCIC, FIC, manifestem i condemnem amb la més gran determinació l’assassinat avui de tres persones, en un atac amb ganivet comès a l’església de Notre Dame de la ciutat francesa de Niça. També condemnem l’assassinat de fa dues setmanes del professor Samuel Paty a la localitat de (París). Aquests actes violents i macabres son accions criminals i covards duts a terme en nom de l’islam. Son atacs a la democràcia, la justícia i la llibertat. Des del punt de vista ètic, res no justifica la violència, signe d’intolerància.

Però tampoc es justificat la espiral d’insistència sobre atacar injustament  el sentiment religiós i les creences religioses dels musulmans. Aquests sentiments religiosos  són un dels aspectes o dimensions fonamentals de les persones, que vertebren, donen sentit, creen maneres de ser, toquen allò més profund de l’ésser humà.

L’escalada d’insistir sobre mostrat les caricatures sobre del Profeta Muhammad (la pau i benediccions de Alah siguin amb ell) , no te cap excusa i demostra que  tota mena d’injúries a la religió es considera permesa sota el paraigües de la llibertat d’expressió.

Des de les tres federacions i les comunitats musulmanes de Catalunya insistim en que el sentiment religiós musulmà i totes  les altres creences religioses, són un dels aspectes o dimensions fonamentals de les persones.

També volem remarcar que las bases d’una societat democràtica es veuran greument afectades si s’autoritzen atacs gratuïtes, i discriminatoris contra las conviccions religioses dels  musulmanes a França. També demanem a la nació francesa Respectar la diversitat, la pluralitat i la llibertat religioses en la seva dimensió col·lectiva com a valor social positiu.

Les tres federacions “Condemnem públicament els actes terroristes en nom de L’Islam i  l’ús i  la incitació a la violència, així com totes les formes de discriminació i d’intolerància en temes religiosos.” També fem una crida a tots els que creiem en la justícia i en la democràcia, estar més units per continuar treballant per la pau, rebutjant els radicalismes i els extremismes violents.

Signat en Barcelona, a 29 d’octubre de 2020.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí