Comunicat de l’estat d’alarma, toc de queda i confinament nocturn.

1219

Islamcat.BCN

Les tres federacions representatives de les Comunitats Islàmiques de Catalunya UCIDCAT, FCIC, FIC, manifestem que som conscients de la gravetat del moment a causa del brot epidèmic del Covid-19, per aquest motiu ens adrecem a les entitats i comunitats musulmanes de Catalunya després de rebre el decret d’estat d’alarma i toc de queda aprovat avui pel Govern d’España i de Catalunya.

Per aquest motiu informem a totes les comunitats musulmanes de Catalunya del BOE “Reial decret 926/2020, del 25 d’octubre, pel qual es declara l’estat d’alarma per a contenir la propagació d’infeccions causades pel SARSCoV-2.” A base del qual s’aprova l’estat d’alarma i on es regulen els horaris, les limitacions i les excepcions.

A l’article 5: “Limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn.” D’aquesta manera l’estat d’alarma i toc de queda a Catalunya es de 10 hores de la  nit fins les  6 hores del matí amb les excepcions que assenyala el mateix article. Per tant NO ES POT ANAR AL CULTE EN AQUESTES HORES.

Les tres federacions recomanen retardar el rés d’Alfajr a les 06:30 mentre les circumstàncies ens ho permetin per a no incórrer en un incompliment de la Llei

A part d’aquesta comunicació del decret d’estat d’alarma i toc de queda aprovat avui pel Govern d’España i de Catalunya, demanem a les entitats i comunitats musulmanes de Catalunya a que segueixin amb l’aplicació de totes les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot de la pandèmia del COVID-19.

Finalment fem una crida als musulmans a seguir col·laborant amb els seus respectius i municipis per protegir així les seves vides i salvaguardar a la societat.

A Barcelona, 25 d’octubre de 2020

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí