Les Comunitats Islàmiques de Catalunya Central es reuneixen amb la delegada del Govern de la Generalitat.

1181

(ISLAMCAT.MANRESA) El dia 27 d´aquest mes de gener 2020, s’ha celebrat, de 16:00 a 18:00 hores, una reunió entre les Comunitats Islàmiques de Catalunya central (Comarca del Bages, del Berguedà i d´Osona) i la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central la Sra. Alba Camps. L´objectiu de la trobada ha sigut la continuació i la devolutiva a la primera reunió celebrada al mes de juliol de 2019. A la citada reunió ha assistit el President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, el Sr. Mohamed El Ghaidouni El Morabet, el Cap de l´Oficina de la delegada i representants de les Comunitats religioses de la zona, a més de les representants d´associacions de dones de Manresa. En aquesta reunió han assistit unes 7 dones joves de les diverses comunitats.

Després de fer les presentacions de les entitats assistents i exposar les dificultats i projectes que desenvolupen, les joves assistint a la reunió han manifestat a la delegada la situació que pateixen les joves d´origen immigrant en general i les joves que porten el mocador de manera especial per accedir al món laboral. Algunes estudiants han explicat les dificultats i barreres que troben a l´hora de fer practiques en diferents institucions o empreses, cosa que dificulta la seva integració a la societat d´acollida i, sobretot, l´enfortiment del sentiment de pertinença, perquè, assenyalen, que es consideren ciutadanes per naixement i per formació i que, amb aquestes polítiques es troben obligades a l´exclusió i patir una discriminació en tots els sentits. Demanen a les administracions que tinguin en consideració aquesta realitat i fer els canvis necessaris a nivell legal, especialment la necessitat de facilitar els tràmits burocràtics i concedir el permís de residencia i treball a les dones immigrants reagrupades, una mesura que els ajuda a ser independents, totalment autònomes i plenament empoderades, sinó sempre seguiran sota l´autoritat masculina i continuaran patint, en molts casos, la violència masclista en diverses formes.

Els fracàs escolar i el seu impacte sobre els joves, també, ha sigut altre tema de debat amb la representant de l´administració autonòmica que ha animat a les comunitats a participar en els debats sobre el Pacte Nacional contra la Segregació Escolar i buscar, en plena coordinació amb les institucions competents per arribar a trobar les millors solucions a aquests reptes als quals fan front molts joves. La delegada ha proposat concertar pròximament una reunió amb l´encarregat de l´Oficina de Drets Civils de la Generalitat de Catalunya i algun altre responsable del Departament d´Ensenyament per tractar la situació del fracàs escolar entre els joves d´origen immigrants.

Després de dues hores de reunió, i convidats pel president de la Comunitat Islàmica del Bages, s´ha convidat als assistents a efectuar una visita a les obres de reforma i adequació de la gran Mezquita de Manresa que esta previst que acabin dins d´uns tres mesos.

La reunió amb la delegada del govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central ha sigut molt fructífera i ben valorada per les comunitats presents que s´han compromès a continuar amb aquestes reunions periòdiques amb representants de totes les administracions competents en la matèria de la gestió del fet religiós.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí