L’Alcalde de la ciutat de Barcelona, ​​Jaume Collboni, es reuneix amb els representants de la Comunitat Musulmana de la Ciutat.

570

Islamcat.Bcn

Avui dia 18 d’octubre  2023, el representant de la Comissió Islàmica de Espanya a Catalunya y  president de La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) i el representant de  la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC) i representant de la Federació d’entitats pakistaneses de Catalunya i Espanya (PAK FEDERACIÓ) van tenir una audiència privada amb el Sr.  Jaume Collboni alcalde de Barcelona a la seu de l’Ajuntament de Barcelona. El Sr. Alcalde va estar acompanyat a la reunió pel Sr. Pau Solanilla Comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de la Ciutat i la Sra. Sara Belbaida Comissionada de las Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa.

La reunió ve com  resposta del Sr. Jaume Collboni alcalde de Barcelona a la petició de  les  Federacions musulmanes molestes i dolgudes per les declaracions inoportunes de la Sra. Najat Al Hachmi en el Pregó de la Festa de la Mercè passades. El pregó llegit per la Sra. Al Hachmi van haver diferents referencies carregades de prejudicis, difamacions i generalitzacions  infundada que van ferir els sentiments religiosos de les musulmanes i musulmans de la ciutat. També havia passatges amb atacs ferotges a les famílies musulmanes i a la cultura marroquina i pakistanesa.

El Sr. Jaume Collboni va expressar el seu compromís de respectar la diversitat religiosa de la ciutat així com la llibertat d’expressió i opinió. i també va insistir sobre la importància de la implicació de tots en la millora dels temes assistencials a la ciutat. Sens oblidar anar donant resposta als diferents temes de demandes de les comunitats musulmanes a Barcelona com el menú Halal a les escoles i els recintes d’enterrament islàmic als cementiris de la ciutat.

En tot moment el Sr. Jaume Collboni  ha estat atent a tots els neguits que hem transmès, així ens va expressar el seu compromís de consolidar el treball fet fins ara a favor del respecte de la diversitat religiosa.

De la part de la Sra. Sara Belbeida Comissionada  de las Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa va insistir sobre la importància  de col·laboració entre el seu  Comissionat i les comunitats musulmanes de la ciutat de Barcelona.

De la nostra part ens hem posat a disposició del consistori per continuar treballant en favor de l’entesa i del  diàleg entre confessions a favor de la Pau i la solidaritat entre les comunitats de fe i a favor de la bona convivència entre veïnes i veïns de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí