«És un somni fet realitat» Inauguració de la Mesquita El Fath de Maanresa

1570

Islamcat.Manresa

La intervenció de la comunitat islàmica del Bages va ser a càrrec del Sr. Mohamed El Cadaoui membre actiu d’aquesta comunitat.

Abans de passar a la meva intervenció, m’agradaria agrair a la Comunitat per la confiança dipositada en la meva persona.

Després de la  reforma i la rehabilitació de l’edifici, avui senyors i senyores estem de celebració oficial per la inauguració de la Mesquita El Fath. Avui és un gran dia i memorable per la nostra comunitat, tal com heu vist en el vídeo, es veu clarament que ha sigut un procés molt llarg  per arribar fins aquí .

És un somni fet realitat,

Per aquest motiu volem compartir amb tots vosaltres la nostra alegria i el resultat de l’esforç de cadascun dels membres d’aquesta comunitat.

Per a nosaltres, avui és un dia molt especial, un dia ple d’emocions i valors que ens han marcat i ens ha permès per arribar on estem ara.

Gràcies a L’esforç, el sacrifici, la col·laboració i el treball comunitari ens han permès arribar fins avui, inaugurar la seu de la Comunitat Islàmica del Bages.

Des del principi teníem molt clar que les musulmanes i els musulmans de la ciutat  mereixien una Mesquita com aquesta, equipada, ben ubicada, i a ser possible, a prop dels monuments importants de la nostra ciutat, com és el cas de la Cova de Sant Ignasi o la Basílica de Santa Maria, i no en un lloc aïllat i lluny del centre de la ciutat.

I també volíem un lloc de culte amb millors condicions per poder gaudir del nostre dret de practicar la nostra religió de manera visible i normalitzada.

Cal remarcar que no era l’únic objectiu que ens hem marcat, des d’un bon principi, i que hem aconseguit gràcies  a les  capacitats i els  recursos propis de la comunitat, sinó que també volem aconseguir treballar en altres aspectes i  àrees.

Aquest segon punt és on enfocarem el nostre esforç d’ara endavant.

Sabem que encara tenim molta feina a dur a terme, però treballant en  xarxa , i conjuntament aconseguirem arribar al model de ciutat que desitgem com a ciutadans/nes.

La Comunitat Islàmica del Bages té una visió i  projectes per al futur.

Tenim la ferma convicció que hem de treballar de la mà amb altres organitzacions i comunitats per impulsar programes de suport a la joventut, a la dona ,projectes culturals que fomentin l’entesa i la convivència pacífica en la nostre ciutat.

La Comunitat Islàmica del Bages  també neix amb la convicció ferma i clara de promoure la pau, l’enteniment i la solidaritat entre tots i totes  els habitants d’aquesta ciutat.

Ens enorgulleix comptar amb un espai de trobada on puguem compartir els nostres valors i pràctiques religioses, i  obrir les portes a tots i totes que vulguin conèixer i comprendre la nostra fe i la nostra visió.

Com tots ja sabeu Manresa és el cor de Catalunya, i el cor és ha sigut sempre  la metàfora i el  símbol de l’amor que sense confiança, sacrificis, respecte i pau no seria  possible. i  hem passat  a altre repte , perquè volem fer-ho nosaltres.

Com diu el refrany «qui paga, mana», la comunitat islàmica del Bages  ha volgut liderar els seus projectes, on es pugui reflectir la seva  visió i model de ciutat que vol:

Una ciutat d’inclusió, de convivència, de respecte, solidària, interreligiosa, intercultural, oberta, d’Inter-actuació i sobretot, on ho cabem tots i totes amb els nostres drets i deures i sense cap  prejudicis.

Sabem que en aquest punt és on hem de posar més èmfasis, i  atès que encara ens falta fer molt al respecte.

Enhorabona a tots i totes, i sobretot a la comunitat islàmica del Bages  i a l’Ajuntament per fer realitat aquest projecte tan important a la ciutat, i que desitgem que es pogués donar a conèixer les tasques que duen a terme en la nostra mesquita.

Només us vull donar les gràcies a l’Ajuntament, l’Ucidcat, Cossos de seguretat publica , als Partits polítics, a les associacions i sobretot a l’Associació de veïns de escotines i del  barri antic i a tots/es  els que ens han donat el suport i han confiat en nosaltres.

I per ser els últims a mencionar no vol dir que són menys importants, que són tots els musulmans i musulmanes de la ciutat per la seva col·laboració , les seves aportacions i  la seva  generositat . Que sense ells i elles no hagués sigut possible arribar fins on estem avui.

ja que des d’un principi volíem una mesquita construïda amb els nostres sacrificis i amb els nostres recursos per liderar nostres projectes.

En aquest dia tan especial, vull agrair a tots els presents pel seu suport i presència.

Agraeixo especialment a les autoritats locals pel seu suport constant i el compromís amb la diversitat i la inclusió.

Junts, podem construir un futur en què tots  i totes els ciutadans de Manresa visquin en harmonia, respectant   , valorant i acceptan  les diferències que ens enriqueixen.

Gràcies a tots i totes per venir a compartir amb nosaltres l’alegria d’aquest dia tan rellevant per a la Comunitat islàmica del Bages.

valorem molt l’esforç de molts de vosaltres, pel fet que heu hagut de modificar la vostra agenda o posposar els vostres compromisos per tal d’assistir amb nosaltres.

Desitjo veure’ns al més aviat possible a la altra  inauguració de la Mesquita Mousaab Ibn Oumair de la Comunitat Islàmica de Manresa, que a hores d’ara s’està treballant incansablament  per poder tenir una altra mesquita en condicions.

I així Com més serem, més riurem!

Però riurem d’alegria, de les accions positives i projectes que podem aportar a la nostra ciutat que volem entre tots i totes.

M’agradaria abans d’acabar el meu discurs dir un refrany que ens defineix molt , que és el següent:» Si vols anar ràpid ves sol, si vols arribar lluny ves acompanyat».

Com tots ja sabeu la Comunitat islàmica  del Bages vol fer aquest viatge acompanyada com ho ha fet sempre.

Gràcies per tots i totes , i espero que passeu un bon matí amb nosaltres i als que no coneixeu la ciutat , aprofiteu el dia per gaudir d’aquesta meravellosa ciutat acollidora .

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí