EL delegat de la CIE a Catalunya es reuneix amb el president de la Comissió islàmica d’Espanya.

719

Islamcat.Madrid

La reunió entre el delegat de la Comissió Islàmica a Catalunya i el president de la Comissió Islàmica d’Espanya, celebrada el diumenge 28 de gener de 2024 al despatx del president a Madrid, va ser un esdeveniment destacat que va abordar diversos temes rellevants per a la comunitat musulmana a Catalunya.

La trobada va començar amb una càlida benvinguda i intercanvi de salutacions entre el delegat de Catalunya i el president de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE). La reunio es va desenvolupar en un ambient constructiu i obert, reflectint la importància del diàleg i la coordinació entre les diverses comissions islàmiques a nivell regional i nacional.

Un dels temes destacats de la reunió va ser el treball que està portant a terme la delegació de la CIE a Catalunya. S’exploraren els progressos i els desafiaments que han experimentat en la promoció dels drets i les necessitats de la comunitat musulmana a la regió. Es va destacar la importància de continuar treballant de manera coordinada per abordar les qüestions pendents i promoure la inclusió i la comprensió mútua.

Un altre punt destacat de la conversa va ser el tema de l’ensenyament religiós a les escoles. Els participants van compartir informació sobre els esforços realitzats per garantir que l’educació religiosa islàmica es faciliti de manera adequada i es respectin els drets dels estudiants musulmans a Catalunya. Es va discutir la necessitat de seguir treballant amb les autoritats educatives per millorar la representació i el reconeixement de la diversitat religiosa a l’àmbit escolar.

L’assistència religiosa als centres penitenciaris i hospitals va ser un altre punt clau de la reunió. Es va destacar la importància de garantir que els membres de la comunitat musulmana tinguin accés als serveis religiosos i espirituals mentre es troben en situacions de vulnerabilitat, com ara en centres penitenciaris o en hospitals. Es va subratllar la necessitat de col·laborar amb les autoritats per assegurar-se que aquesta assistència sigui proporcionada de manera adequada.

Durant la trobada, es va dedicar temps a discutir el pla de treball de la delegació de la CIE a Catalunya per al 2024. Això va incloure la identificació d’objectius prioritaris, projectes a implementar i estratègies per millorar la qualitat de vida i la integració de la comunitat musulmana a la regió.

En resum, la reunió entre el delegat de la Comissió Islàmica a Catalunya i el president de la Comissió Islàmica d’Espanya va ser un fòrum fructífer i cooperatiu. Va destacar la importància de la col·laboració i la coordinació entre les comissions islàmiques a nivell regional i nacional per abordar les qüestions més urgents i continuar treballant cap a una societat més inclusiva i respectuosa de la diversitat religiosa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí