Antropòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona visiten a la gran Mezquita de Manresa

1129

(Islamcat.Manresa) El dissabte, dia 23 de novembre, va tenir lloc una visita dels estudiants d’antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquesta visita s’emmarca dins de la col·laboració consolidada amb la institució universitària i que es celebra cada any. La visita va tenir com objectiu trencar amb els tòpics, estereotips i la importància de mantenir un debat obert amb els universitaris i tractar tots els aspectes relacionats amb el fet religiós a Catalunya i la necessitat de fer conèixer les activitats desenvolupades a la Mezquita, els problemes de la comunitat com és la normalització del fet religiós a la societat, la violència de gènere, la dona i, sobretot, el treball que s´hauria de fer amb els joves per evitar l´exclusió social, la marginació i, fins i tot, la prevenció de qualsevol formes de caure víctimes de xarxes terroristes, de tràfic o de radicalització. Aquests reptes, tal com es va debatre i consensuar entre tots, no es poden superar i fer-les front sense els recursos suficients i sense la implicació de tots els actors socials, acadèmics, institucionals i religiosos. Una tasca que requereix una bona coordinació entre tots i uns debats permanents.

El grup visitant estava format per una quinzena d´estudiants del Departament d’antropologia de la UAB qui van ser acompanyats pel professor del mateix Departament, el Dr. Josep Lluís Mateo Dieste.

Entre tasses de té i dolços típics es va tenir lloc un debat molt interessant i enriquidor sobre la religió musulmana, el fet religiós a Catalunya, preocupacions de la comunitat, visió social, acadèmica del fet religiós i aclamacions a totes les preguntes formulades pels estudiants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí