XIV Congrés Islàmic de Catalunya: Disciplina.

357

Islamcat. Prat de Llobregat

El XIV Congrés Islàmic de Catalunya va rebre amb entusiasme la figura destacada del Professor Yusuf Soldado, divulgador islàmic i president de la comunitat islàmica IQRA, qui va oferir una conferència reveladora sobre la disciplina des d’una perspectiva islàmica. Amb la seva profunditat de coneixement i claredat de pensament, el professor Soldado va abordar temes crucials com la humilitat, el perdó, la germandat i el sentit de pertinença a la comunitat, proporcionant una visió que ressona amb significat i guia pràctica.

La conferència va començar amb una profunda exploració de la humilitat com a pilar fonamental de la disciplina islàmica. El Professor Soldado va destacar com la humilitat no és simplement una virtut, sinó una actitud essencial que permea tots els àmbits de la vida. Va assenyalar que, des d’una perspectiva islàmica, la humilitat és una expressió de submissió a Déu i un recordatori constant de la nostra relació amb la creació i la divinitat.

En la seva exposició sobre el perdó, el professor Soldado va ressaltar la importància d’aquest acte noble en el marc de la disciplina islàmica. Va subratllar com el perdó no només és un regal que es dóna als altres, sinó una lliçó que es dona a un mateix, alliberant l’ànima de càrregues negatives. Mitjançant anècdotes emotives i paràboles, va il·lustrar com el perdó és una peça clau per construir relacions saludables dins de la comunitat islàmica.

La germandat va ser un tema recurrent en la conferència, amb el Professor Soldado abordant com aquesta conexió fraterna contribueix a la disciplina personal i col·lectiva. Va descriure la germandat com un vincle sagrat que transcendeix les diferències superficials i que ha de ser alimentat amb amor, comprensió i suport mutu. Va animar els assistents a veure els seus germans i germanes musulmans com a veritables aliats en el camí de la disciplina i la devoció.

El sentit de pertinença a la comunitat va ser un aspecte crucial de la conferència, amb el Professor Soldado abordant com la disciplina individual contribueix al benestar de tota la comunitat. Va subratllar la importància de considerar-se part d’una gran família islàmica, on cadascú té un paper vital en la construcció d’un entorn positiu. A través d’aquesta perspectiva, va encoratjar els assistents a comprometre’s activament amb la seva comunitat i a contribuir al seu creixement i prosperitat.

En resum, la conferència del Professor Yusuf Soldado al XIV Congrés Islàmic de Catalunya va ser una experiència enriquidora. Va proporcionar als assistents una comprensió profunda i pràctica de la disciplina islàmica, explorant temes com la humilitat, el perdó, la germandat i el sentit de pertinença a la comunitat. Les seves paraules van deixar una empremta duradora, convidant a la reflexió i a l’acció, i inspirant els assistents a integrar aquests principis en les seves vides diàries com a musulmans compromesos.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí