UCIDCAT i la CIE organitzen una trobada amb les comunitats de la província de Lleida.

1574

ISLAMCAT.TÀRREGA

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), i en coordinació amb la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), organitza una trobada oberta amb els Imams i representants de les Comunitats Islàmiques de la província de Lleida. La trobada va tenir lloc el passat dia 20 de març de 2022 a la seu de la Comunitat Islàmica de Tàrrega.

La trobada es va organitzar dins del marc de les reunions que la Comissió Islàmica d’Espanya te programades amb les comunitats islàmiques amb l’objectiu de conèixer de prop els representants de les comunitats, conèixer les seves realitats i estudiar possibles plans d’acció futurs.

La trobada es va desenvolupar segons el programa següent:

Al matí hi va haver una reunió amb els Imams de la província de Lleida, on es van analitzar els temes següents:

El marc legal de l’Imam a Espanya, on el president de la CIE, Dr. Ayman Adilbi, va analitzar la situació jurídica de l’Imam, el seu estatus laboral, i la relació que ha de tenir amb la junta de la seva comunitat. També va explicar el pla d’acció de la comissió d’Imams de la CIE.

El secretari de la CIE, Sr Mohamed Ajana, va analitzar la situació de l’Imam dins de la Mesquita, les seves responsabilitats, els desafiaments, tant culturals com lingüístics, enfocant la seva anàlisi a subratllar les perspectives del futur.

El delegat de la CIE a Catalunya, Sr. Mohamed El Ghaidouni,  va destacar el paper que ha d’assumir l’Imam a l’hora de consolidar una identitat inclusiva on els membres de la comunitat musulmana puguin viure en harmonia i amb un sentiment de pertinença normalitzat.

A la sessió de tarda, la trobada amb els representants de les comunitats de la província de Lleida es va desenvolupar segons el programa següent:

Lectura del sagrat Alcorà

Intervenció del Dr. Ayman Adilbi, president de la CIE: El paper de la CIE en la gestió del fet religiós a Espanya.

Intervenció del Sr. Mohamed El Ghaidouni, delegat de la CIE: La realitat de les comunitats islàmiques a Catalunya i perspectives de futur.

Intervenció del Sr. Mohamed Ajana, secretari de la CIE: Les comunitats Islàmiques a Espanya i la qüestió de la gestió legal.

Preguntes i intervencions dels participants

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí