Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional

834

De l’1 al 7 de febrer celebrem la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional dictada per Nacions Unides.
És per aquest motiu que com a UCIDCAT (Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya) ens adherim a la declaració publicada pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya:

Enllaç per llegir la declaració

La Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional va ser declarada per a la primera setmana de febrer per l’ONU per primer cop l’any 2010, com a part d’una iniciativa per tal de promulgar la convivència de confessions religioses. Com declara el Departament de Justícia de la Generalitat, la pluralitat de creences és una realitat visible i palpable des de fa algunes dècades. Actualment hi ha 7.405 centres de culte, vinculats a més de 13 confessions religioses diferents.

La defensa i el suport d’aquesta característica interreligiositat és una tasca de la Direcció General d’Afers Religiosos, invertint quasi 400.000 € repartits entre unes 40 actuacions amb l’objectiu de minimitzar els perjudicis i conèixer les religions que es professen en els Països Catalans.

Com conclouen en l’article publicat en la plataforma digital de la Generalitat, és important continuar treballant perquè l’harmonia interconfessional continuï sent la quotidianitat a casa nostra.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí