Representants de la comunitat musulmana i de l’administració catalana inauguren el nou recinte musulmà a Roques Blanques.

1015

Islamcat.ElPapiol

com era previst divendres passat, dia 12 de novembre del 2021, el Cementiri Comarcal de Roques Blanques ubicat al Papiol (Barcelona) ha acabat la construcció d’un nou recinte per als enterraments de la comunitat musulmana.

Fa un any, quan va tenir la primera visita de representants de la comunitat musulmana i de l’administració catalana per donar el vistiplau del començament d’aquest projecte. Aquest projecte donarà resposta a una necessitat de la comunitat musulmana que es va evidenciar amb l’inici de la pandèmia i on tant l’administració com els representants de la comunitat musulmana van adonar de la manca d’un recinte musulmà perquè la comunitat pugui enterrar els seus difunts.

El recinte té 84 departaments habilitats segons «els principals requeriments» de la religió musulmana, construïts directament a la terra, orientats a la Meca i coberts amb una làpida de granit on es graven les dades del difunt.

La Directora General d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, la celebració d’inauguració d’aquest recinte, es una satisfacció per l’administració perquè es tracte d’una resposta que ha donat l’administració par que els musulmans catalans puguin enterrar als seus difunts.

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), Mohammad El Ghaidouni El Morabet, ha valorat “molt positivament aquesta obertura i acollida del país”.

El director general de Cementiris d’Àltima, Joan Ventura, ha reivindicat que Roques Blanques està obert a «tot tipus de cultures i, com a cementiri públic i multiconfessional, acull totes les creences».

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, ha argumentat que la seva comarca és «diversa i plural», i per això la inauguració d’aquest recinte respon a la demanda d’atendre la diversitat religiosa del territori.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí