Manifest i carta oberta als partits polítics en relació a la campanya islamòfoba de VOX.

1095

Islamcat.bcn

Les tres federacions representatives de les Comunitats Islàmiques de Catalunya: Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC), la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i l’entitat Musulmans contra la Islamofòbia (MCI) hem condemnat amb la més gran determinació la campanya política islamòfoba etiquetada com a “#StopIslamización de Catalunya” que el partit polític Vox ha emprat per a guanyar escons a les eleccions autonòmiques catalanes del 14F. Així doncs, fent l’ús democràtic dels instruments que ens ofereix l’estat de dret, vàrem presentar el 2 de febrer, davant la fiscalia coordinadora de delictes d’odi de Catalunya, la oportuna denuncia per presumpte delicte d’odi contra el partit Vox, en relació a l’esmentada campanya.

Considerem que una campanya política basada en la estigmatització d’una minoria i dels seus drets culturals i religiosos com és el fet d’associar musulmans, l’ensenyament religiós islàmic a l’escola pública i el terrorisme, atempta no només contra la convivència i la bona entesa entre veïns i veïnes, sinó que atempta també contra el marc comú de llibertats religioses i de drets culturals d’una part important de la ciutadania, ja que aquestes llibertats i drets van sempre presidits pel principi d’igualtat.

Malgrat, la nostra determinació sincera per contribuir a la convivència amb els més alts estàndards democràtics, de manera pacífica i respectuosa amb les lleis, i les diferències ideològiques, veiem com la resposta de la resta de partits polítics no ha estat a l’alçada de les circumstàncies. Com deia el doctor Martin Luther King, “al final no recordem les paraules dels nostres enemics, sinó els silencis dels nostres amics”.

Associar l’Islam, l’ensenyament de la religió islàmica a l’escola pública i els musulmans amb el terrorisme com estratègia de recerca de vots, es un acte menyspreable que te com a objectiu, alimentar el racisme, l’odi i la desconfiança envers als musulmans. És un escarni a la religió i una falta de respecte al sentiment confessional de molts ciutadans d’aquet país.

Per altra banda el silenci eixordador que s’ha produït en els debats especialment els televisats, des de la resta de partits polítics, en relació aquestes qüestions, ens preocupa molt. Veiem, amb preocupació, com per raons d’agenda política no hi ha un compromís ferm, per part dels partits que concorren en aquestes eleccions de lluitar contra tota mena de discriminació, inclús en el cas d’aquells drets, els religiosos, que tan contestats estan avui en el debat polític.

Per la qual cosa des de les tres Federacions musulmanes de Catalunya i la societat civil musulmana catalana, fem una crida a tots el partits polítics per a respectar els principis de la llibertat religiosa i de consciència, per no fer un ús partidista dels sentiments religiosos dels musulmans d’aquest país, perquè tan greu es esgarrapar vots com fa Vox fent servir la por i l’odi contra els musulmans, com atreure el vot musulmà fent valer la por i el desemparament davant aquests atacs. Els musulmans som ciutadans de ple dret i ens mereixem ser tractats amb respecte i amb consideració en relació a les nostres demandes legals i legítimes.

Així doncs, fem una crida a tots els que creiem en la justícia, en la democràcia de qualitat basada en el diàleg i la bona entesa, en la pau i la solidaritat, a estar més units per continuar treballant pel be comú del nostre país, rebutjant l’odi i tot tipus de racismes, xenofòbies  i d’islamofòbies, vinguin d’on vinguin.

A Barcelona 10 de febrer de 2021

comunicat en català

Comunicat en castellà

Comunicat en àrab

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí