L’acte de cloenda del XIV Congrés Islàmic de Catalunya va ser un fòrum enriquidor 

322

Islamcat. Prat de Llobregat

L’acte de cloenda del XIV Congrés Islàmic de Catalunya va culminar amb una sessió enriquidora en la qual van intervenir distingits oradors, entre els quals es trobaven Mohamed el Ghaidouni, president d’UCIDCAT, Mustapha Abdeslam, Delegat de la CIE a Madrid, i Sara Belbaida, Comissionada de les Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest esdeveniment va servir com a plataforma per abordar temes crucials, expressar agraïments i reforçar la importància de la col·laboració i la participació activa de la comunitat islàmica a Catalunya.

Mohamed el Ghaidouni va iniciar la seva intervenció amb expressions de gratitud, reconeixent l’esforç i el treball dedicat per la comissió entre joves en l’organització i gestió del congrés. Va agraïr, a més, el suport rebut per part de l’administració per dur a terme aquest important esdeveniment, i va criticar les acusacions de l’extrema dreta que qüestionaven les subvencions concedides a UCIDCAT per part de la Generalitat.

En un to ferm i decidit, el Ghaidouni va defensar el dret de les associacions islàmiques a rebre ajuda i subvencions com qualsevol altra entitat del país. Va abordar les crítiques que posen en dubte la legitimació de les organitzacions islàmiques com si fossin ajenes a Catalunya i Espanya, afirmant que tots els ciutadans, independentment de la seva religió, tenen dret a gaudir de les mateixes oportunitats.

L’èmfasi va ser en la necessitat de rebutjar la discriminació i promoure la inclusió, subratllant que les comunitats musulmanes són una part integral de la societat catalana. El Ghaidouni va concloure la seva intervenció instigant els joves a treballar pel bé de la comunitat i de la societat en general, insistint en la importància de construir ponts i fomentar la comprensió mutua.

Seguint amb la sessió de cloenda, Mustapha Abdeslam, Delegat de la CIE a Madrid, va prendre la paraula per abordar qüestions clau relacionades amb els drets dels musulmans a Espanya. Va analitzar detalladament la situació de l’acord de cooperació signat per l’Estat espanyol i la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), fent especial èmfasi en qüestions com l’ensenyament religiós islàmic, els cementiris islàmics i la disponibilitat de menjar halal.

Abdeslam va ressaltar la importància que les comunitats islàmiques i les federacions assumeixin un paper actiu en la defensa dels drets dels musulmans espanyols. Va subratllar la necessitat d’una col·laboració estreta amb les institucions per abordar les qüestions més urgents i garantir el respecte pel dret a practicar la religió islàmica de manera lliure i sense obstacles.

A la seva intervenció, Sara Belbaida, Comissionada de les Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa de l’Ajuntament de Barcelona, va expressar el seu agraïment per la invitació a participar en la cloenda del congrés. Va felicitar la comissió entre joves pel treball excel·lent realitzat per fer del congrés una realitat.

Belbaida va subratllar la importància de les comunitats per visibilitzar i normalitzar la pràctica religiosa musulmana a la societat. Va destacar especialment la implicació dels joves en les activitats i la gestió de les comunitats, assenyalant-los com a agents clau per a la construcció d’una societat més cohesionada.

Amb orgull, Belbaida va descriure Barcelona com una ciutat oberta, multicultural i diversa, on conviuen centenars de religions i cultures amb respecte i diàleg intercultural i interreligiós. Va encoratjar els joves a preparar-se per formar part activa del teixit professional i administratiu de la ciutat, subratllant la importància de la seva contribució al creixement de Barcelona com una ciutat inclusiva.

En resum, l’acte de cloenda del XIV Congrés Islàmic de Catalunya va ser un fòrum enriquidor que va posar de manifest la importància de la col·laboració entre la comunitat islàmica i les autoritats, així com la necessitat de continuar defensant els drets i les oportunitats per a tots els ciutadans. Les paraules dels ponents van destacar la importància de la inclusió, el respecte mutu i la participació activa en la construcció d’una societat que celebri la diversitat i garanteixi els drets fonamentals per a tothom.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí