La diversitat religiosa, una riquesa per a Molins de Rei

899

El passat dijous 10 de juny, a la seu de la Federació Obrera, es va celebrar una taula rodona que forma part del projecte Exposició Contrarumors sobre la diversitat religiosa a Molins de Rei.

Organitzada per l’Ajuntament d’aquest municipi amb l’objectiu de trencar amb els prejudicis i estereotips cap a les religions, van estar convidades diverses comunitats religioses del veïnat (entre les quals hi va assistir la Comunitat Islàmica de Molins de Rei) i a tots els molinencs interessats en el tema (tot i que es tenia un aforament limitat per les restriccions per la pandèmia). La conscienciació i la creació d’una xarxa de proximitat entre els veïns i les veïnes independentment a la seva fe i cultura és una tasca en la que l’equip de l’Ajuntament s’ha estat esforçant. Els objectius plantejats eres:

  • Donar a conèixer la diversitat religiosa molinenca.
  • Posar en valor la feina que es fa des de les comunitats religioses a favor de les persones vulnerables.
  • Apropar les religions i creences al poble per a una interacció positiva.

L’activitat consistí en una taula rodona per al debat sobre temes relacionats amb la religiositat del veïnat, una dinàmica moderada per Fatima Taleb, tècnica i gestora de diversitats i interculturalitat. Les qüestions que es van plantejar van ser entorn a la transcendència, valors i principis de cada religió i com es tradueixen en els fets diaris. Les preguntes fetes per orientar el debat van ser:

  • Quins serien els principis i valors de la vostra religió que marquen el dia a dia de la vostra comunitat?
  • Quines serien les vostres tasques, obres i accions de solidaritat/fraternitat vers el conjunt de veïnes i veïns (vulnerables) independentment a la comunitat religiosa a la que pertanyin?
  • Totes les religions prediquen la cultura de la pau i convivència entre les persones, independentment al seu color, cultura, origen… Com concebeu la convivència entre creients de diferents religions?

Cadascuna d’aquestes preguntes pertanyia a un bloc diferent de la dinàmica proposada. Respectivament, Transcendència i valors religiosos; La tasca solidària (funció social de les comunitats religioses); i Diversitat religiosa, cultura de la pau i convivència.

Durant les seves intervencions, la Comunitat Islàmica de Molins de Rei ha explicat les activitats que realitzen, la seva implicació amb els membres de la comunitat per tal d’ajudar-los i brindar-lis suport en aquests temps de pandèmia, a més de la seva participació en les activitats i els actes que realitzen les associacions germanes del municipi.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí