La Comunitat Islàmica Pastoral del Tarragonès organitza una jornada de portes obertes

1277

El passat divendres, dia 28 de febrer de 2019, la Comunitat Islàmica Pastoral del Tarragonès va organitzar una jornada de portes obertes en la seva seu, ubicada al carrer Antón Scheleker número 6 del polígon industrial Rocas Planas de la ciutat de Torredembarra.
En aquesta va comptar amb la participació dels representants dels partits polítics del municipi, així com del consolat marroquí de Tarragona, el Departament General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i el president d’UCIDCAT (Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya).

El president d’UCIDCAT, el Sr. Mohamed El Ghaidouni, en la seva intervenció, i desprès d’agrair els representants d’aquesta comunitat per l’organització de la jornada, va subratllar que els musulmans catalans, avui dia, no poden acceptar una tracte diferent, la gestió del fet religiós no es pot fer des d’una dimensió política, sinó des de  la responsabilitat, els drets i els deures deures. El president d’UCIDCAT també va reclamar el dret d’ensenyança religiosa musulmana en les escoles catalanes, cementiris per l’enterrament musulmà i menjadors Halal per els nens i nenes que ho sol·licitin.

Després de les intervencions els participants de la jornada van ser convidats a una visita guiada i comentada per totes les instal·lacions de la mesquita amb la finalitat de donar-la a conèixer als presents. Entre les sales que van poder visitar hi havia la d’oracions i les diferents aules en què els més petits estudien àrab.

Finalment la jornada va acabar amb una degustació de rebosteria i te, típics del Marroc.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí