La comunitat islàmica de Ponts, Mesquita Annor organitza una jornada de portes obertes

658

Diumenge passat, dia 27 de gener de 2019, la Comunitat Islàmica de Ponts, Mesquita Annor, va organitzar una jornada de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer el culte musulmà i les activitats que desenvolupa la comunitat dins de la seva seu durant tot l’any.

La jornada va tenir lloc a la Sala 1 d’Octubre a partir de les 15:00 i va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat la Sra. Maria Alba Basomba Gili, acompanyada d’alguns regidors de l’Ajuntament, el vicepresident de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), el Sr. Mohamed Kharbouch, representants d’altres comunitats religioses de la província de Lleida i veïns del municipi de Ponts.

La jornada es va iniciar amb una visita guiada al recinte de la sala d’actes, on els visitants van tenir l’oportunitat de conèixer de prop les diverses exposicions que tenia preparats la comunitat islàmica. Com l’exposició de gastronomia, vestimenta, llibres, etc.

Els visitants podien gaudir dels tallers que desenvolupava la comunitat com és el taller de cal·ligrafia àrab o de tatuatge de Henna.

Després, es va iniciar l’acte amb la recitació d’alguns versicles del sagrat Alcorà pel Imam de Calaf, el Sr. Abderrahman Benmou, seguit per la paraula de benvinguda de la comunitat dirigida als assistents a l’acte.

El vicepresident de la comunitat, el Sr. Abdelatif, va agrair a l’alcaldessa i al seu equip per assistir a la jornada de portes obertes, subratllant que la comunitat de Ponts es considera part del municipi i està oberta als ciutadans perquè pugui implicar-se al desenvolupament de la localitat i ajudar per superar les dificultats que puguin tenir alguns membres de la seva comunitat.

El vicepresident d’UCIDCAT, el Sr. Mohamed Kharbouch, va agrair la seva invitació per part de la comunitat, expressant la seva satisfacció per l’acte i el nivell organitzatiu, subratllant que els musulmans de la localitat de Ponts han d’implicar-se de forma plena i positiva a la vida cultural, social i política del seu municipi. També va subratllar la importància de treballar amb els joves musulmans perquè siguin preparats per assumir la gestió de les comunitats en un futur proper i perquè siguin preparats a participar a la vida cultural i política de la seva localitat.

 L’alcaldessa en la seva intervenció va agrair a la comunitat islàmiques per convidar-la a aquesta jornada de portes obertes, el treball i l’esforç realitzats per la comunitat per arribar a aquest nivell de participació ciutadana i integració que mostra la comunitat islàmica de Ponts. Va agrair també la presència d’UCIDCAT i el suport que dóna a les comunitats perquè estiguin integrades en el teixit social de la societat d’acollida.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí