La Comunitat Islàmica de Montornès del Vallès ofereix un iftar solidari

1034

A falta de pocs dies pel començament del mes del Ramadà, la Mesquita de Montornès Nord organitza una iniciativa per trencar el dejú durant aquests dies sagrats. Menjar i beguda seran repartits durant una hora abans de la oració del Maghreb.

El Ramadà és el novè mes del calendari musulmà, sent el més sagrat de tot l’any. El calendari musulmà es diferent al gregorià: va començar l’any 622 de l’era cristiana (raó per la qual aquest any 2021 correspon a l’any 1442 en el calendari musulmà),  i segueix un cicle lunar de 30 anys. Durant aquests dies sagrats es practicarà el dejú, la reflexió i la oració, tot això en comunitat. El dejuni és obligatori per tot adult que no pateixi cap malaltia que posi en risc la seva integritat, menys per aquelles dones que estiguin embarassades, de menstruació o en època de lactància. Durant una jornada de dejuni cal destacar dos moments importants: el suhur i el iftar, sent el primer el menjar abans de la sortida del Sol (i del adan del Subh) i el segon el menjar de la posta de Sol (corresponent al adan del Maghreb).

Aquesta iniciativa té com a objectiu facilitar l’esmorzar al domicili de cada beneficiari, per tal de preservar les mesures de seguretat contra la Covid-19. Es demana també, des de la organització que porta la distribució dels aliments, que tot aquell que pugui contribuir amb el projecte, es posi en contacte amb la comissió directiva de la mesquita per tel de coordinar l’ajut:

  • A la Mesquita hi ha a disposició una llista per tal d’apuntar-s’hi.
  • S’han repartit caixes per tal de fer donacions en tres carnisseries Halal i en el bar La Orilla.

També hi ha una caixa solidària (ES70 0182 9765 7302 0004 5284) en la qual, de forma voluntària, qualsevol persona pot dipositar-hi una petita col·laboració. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí