La Comunitat Islàmica de Masquefa més a prop del seu objectiu

970

La Comunitat Islàmica de Masquefa va nàixer l’any 2012 per la necessitat de les famílies musulmanes de crear un espai de comunitat, en el qual poder realitzar les pràctiques religioses de l’Islam.

Actualment unes 50 famílies masquefines són musulmanes (una xifra que dobla les 25 que es calculaven el 2012, l’any que es va crear la Comunitat Islàmica, i a Masquefa hi viuen unes 9 400 persones [cens 2020]), les quals, si no fos per la mesquita Al-Huddà, situada al C/ Diego Toldrà 35, haurien de mobilitzar-se a altres poblacions properes, doncs la següent mesquita més propera es troba a uns 15 minuts en cotxe.

Aquesta mesquita s’ha trobat en el mateix edifici des de la seva inauguració el 2013, en un local que ha estat sempre llogat fins que, el passat any, el propietari no va acceptar la renovació del contracte. Després d’aquesta decisió, la comunitat en conjunt va decidir negociar amb el propietari per tal d’acordar alguna opció de compra. El compromís de transparència d’aquesta Comunitat és exemplar, doncs els tràmits pels quals el procés de compra han estat sempre a l’abast de totes les famílies masquefines que es volguessin interessar pel tema.

El preu acordat de venta ha estat de 225 000 €, els quals es va acordar que s’ingressarien en tres terminis de 75 000 € cada un. Els dos primers pagaments s’han realitzat gràcies a les aportacions d’aquells que han volgut i pogut, però en la recta final d’aquesta adquisició tan important per aquesta petita Comunitat, la seva direcció demana la col·laboració de la comunitat musulmana, molt més significativa durant aquestes dates del sagrat Ramadà. L’objectiu és aconseguir els 75 000 € que falten i es convida a tothom que pugui a assistir a l’esdeveniment que ha organitzat el dissabte 8 de maig de 20.00 a 22.00 [link] a la seva pàgina de Facebook.

Per realitzar un donatiu, han facilitat les següents dades:

TITULAR: COMUNIDAD ISLAMICA DE MASQUEFA

CUENTA: ES97 2100 0241 7601 0125 6004

Podeu també llegir el seu comunicat de la passada recaptació aquí:

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí