Èxit d’assistència al dinar de germanor ofert per la comunitat musulmana a la gent del poble amb motiu de la fi del ramadà.

793

(Islamcat.Sant-Hilari-Sacalm 08/06/2019) Aquest any la comunitat musulmana ha volgut celebrar amb la resta del poble la fi del Ramadà. Amb aquest objectiu, s’ha organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament, un dinar popular amb menjars típics elaborats per les dones marroquines per commemorar aquesta festivitat. Aquesta és la segona vegada en què es fa aquest dinar. La novetat és que en l’anterior ocasió les dones no hi havien participat directament i, en aquesta, han pres la iniciativa i han tingut un paper actiu i públic elaborant el menjar i seient a la taula amb les seves famílies.

La resposta d’ambdues comunitats ha estat molt satisfactòria i s’han aplegat unes 200 persones de les quals més de la meitat eren de la comunitat no musulmana. El dinar ha estat molt festiu i l’alcalde, Joan Ramon Veciana, ha dit en la seva intervenció que són accions com aquesta les que ajuden al coneixement mutu necessari per que les persones de diferents cultures es perdin la por i generin empaties per conviure i treballar en harmonia. La comunitat musulmana a Sant Hilari representa un 10% de la població, o sigui més de 500 persones que treballen principalment en tasques de bosc.
Aquesta ha sigut una de les iniciatives de la Taula de Ciutadania impulsada per la regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Hilari. La Taula té com a objectius crear una xarxa solidària integrada per les entitats del poble, definir, programar i coordinar plegats les accions solidàries al municipi, establir els criteris i la línia de treball a l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, sensibilitzar a la ciutadania sobre valors i principis de cooperació, solidaritat i convivència ciutadana i, per últim, crear un model de convivència ciutadana municipal consensuada per tots els participants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí