ETS JOVE? Debat juvenil

1313

El dissabte 22 de desembre es va celebrar a Tona una trobada jove organitzada per UCIDCAT i la Comunitat Islàmica de Tona i amb la col·laboració del projecte SALAM (encapçalat per Youcef Allaoui) per debatre sobre temes sensibles i d’actualitat, trobada a la qual van assistir un total de vint-i-cinc participants. El principal objectiu era tractar temes com el diàleg, la participació i la convivència, començant amb el tema de la confiança entre els pares i els joves, confiança que es pretenia mesurar amb la pregunta «Quan va ser l’últim cop que vas abraçar el teu pare«, partint de l’axioma de que a la mare s’abraçava cada dia. Les respostes dels joves van demostrar que amb els pares no acostumava a haver-hi confiança, sinó què respecte i amor. «Els pares pregunten molt» o «No ho han de saber tot» van ser les frases més pronunciades, d’uns fills que «volen viure la vida» a uns pares que, segons els fills, són controladors.

Durant la discussió, els joves van arrossegar el debat a un tema que ja és tòpic entre ells, el tema de la identitat: soc «moro» o soc «català»? (Degut a que tots els integrants del debat eren d’origen marroquí, es va optar per aquella nacionalitat). Això no sembla una preocupació per a la majoria d’ells, ja que es consideren oberta i orgullosament «marroquins» davant uns «catalans» que els discriminaven i els feien sentir «inferiors». Un dels moderadors del debat va optar per dur aquest cap al camp de la identitat deguda a la seva importància, ja que al cap i a la fi, aquests joves formen part de la societat catalana. Aquesta discussió va tocar temes com on s’ha d’enterrar un mort musulmà, si aquí, en terres catalanes, o al Marroc, d’on procedeix l’origen de la persona; la presència de marroquins al Parlament de Catalunya, que, segons alguns dels joves estan allà per algun interès personal; i fins i tot un tema tan trivial com el racisme que pateixen.

El debat va concloure amb una reflexió en la qual els moderadors incitaven als joves a formar part de les comunitats islàmiques, a prendre papers d’aquesta empresa tan important.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí