Els alumnes de confessió musulmana podran rebre classes de religió el poper curs escolar 2020-2021 a Catalunya.

5358

(ISLAMCAT.BCN) El passat dia 28 d’agost de 2020 la Generalitat de Catalunya va publicar al diari oficial de la Generalitat de Catalunya la resolució EDU/2108/2020, de 28 d’agost, de creació del pla pilot per a la impartició de la matèria Religió Islàmica en centres educatius del Departament d’Educació durant el curs 2020-2021.

Aquesta resolució va ser fruit d’un procés de negociació llarg on han participat la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, la Federació Consell Islàmic de Catalunya, la Federació Islàmica de Catalunya i la delegació de la Comissió Islàmica d’Espanya a Catalunya.

El treball realitzat pel teixit associatiu musulmà a Catalunya ha estat decisiu i molt important per poder aconseguir aquest objectiu.

Aquesta decisió de la Generalitat de Catalunya està avalada per l’article 42.7 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que diu: «Els poders Públics han de vetllar per la convivència social, cultural i religiosa entre Totes les persones a Catalunya i paper respecte a la diversitat de Creences i conviccions ètiques i filosòfiques de les persones, i han de fomentar els relacions interculturals per mitjà de l’impuls i la creació d’Àmbits de Coneixement recíproc, Diàleg i mediació «. I l’article 21.2 estableix que els mars i a els parells tinença GARANTIT «el dret que a els assisteix per tal que llurs Fills i filles rebin la formació religiosa i moral que la vagi d’acordar amb els Seves conviccions ALS centres educatius de titularitat pública, en a els quals l’ensenyament és laic «.

També per L’article 10.1 de la Llei 26/1992, de 10 de novembre, per la qual s’aprova l’Acord de cooperació de l’Estat amb la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), garanteix l’Exercici del dret dels alumnes musulmans a Rebre ensenyament religiós islàmic a els centres educatius Públics als nivells d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat. L’ensenyament religiós islàmic serà impartit per Professorat Designat per les comunitats que pertanyen a la Comissió Islàmica d’Espanya.

La implantació d’aquest pla pilot tindrà lloc a quatre Àrees educatives de Catalunya: el Consorci d’Educació de Barcelona, ​​els Serveis Territorials d’Educació a Baix Llobregat, els Serveis Territorials d’Educació a Girona i els Serveis Territorials d’Educació a Tarragona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí