El Govern prorroga la prova pilot de Religió islàmica en escoles públiques de Catalunya

1499

Islamcat.bcn

El Govern prorroga la prova pilot de Religió islàmica en escoles públiques que es va iniciar en pla pilot el passat mes d’octubre i amb una avaluació positiva de la Conselleria.

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha prorrogat el pla pilot per impartir classes de Religió islàmica en centres educatius públics durant el curs 2021-2022 i preveu la incorporació de noves escoles.

Aquesta decisió va ser fruit d’un llarg procés de reunions i treball on va participar per una banda el departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya i d’altre banda les tres federacions representatives de la comunitat islàmica a Catalunya; UCODCAT, FCIC i FCI.

El passat dia 28 de maig de 2021, les tres federacions islàmiques reunir-se amb els tres professors qui han estat impartint classes de religió islàmica durant el curs 2020-2021, amb l’objectiu d’avaluar aquesta primera experiència de pla pilot. El passat dia 31 de maig de 2021 les federacions van reunir-se amb la direcció General de currículum del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya on les dues parts van avaluar l’any escolar 2020-2021 i van analitzar la situació del proper curs i la possibilitat d’ampliació d0aquesta pla pilot.

 En una resolució publicada aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el departament ha afirmat que el pla implantat el curs passat ha obtingut una «avaluació positiva» de la conselleria, els serveis territorials, la inspecció, les escoles participants i el professorat que ha impartit l’assignatura.

«Atès que per al curs 2021-2022 es preveu la continuïtat de la matèria en els centres que van iniciar el pla pilot, així com la incorporació de nous centres educatius», el departament ha prorrogat les condicions del pla pilot per al pròxim curs a les mateixes condicions.

El pla pilot es va iniciar el passat octubre a sis escoles i instituts dels serveis territorials de Barcelona, ​​el Baix Llobregat (Barcelona), Girona i Tarragona i es va impartir a un centenar d’alumnes de primer de Primària i primer d’ESO de centres que no van oferir altres opcions de religió i en els quals hi ha sol·licituds de les famílies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí